Идеята за мост между Силистра и Кълъраш не била отпаднала

0
Това каза в Силистра министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова
Това каза в Силистра министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова

Идеята за мост над Дунав между Силистра и Кълъраш не е отпаднала, според министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова

Идеята за мост над Дунав между Силистра и румънския град Кълъраш не е отпаднала, каза в Силистра министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Тя припомни, че на проведеното наскоро междуправителствено заседание в Букурещ е подписан меморандум, в който за проучвания са залегнали пет моста над Дунав от двете страни. "Така че тепърва започваме съвместни действия" , заяви Петя Аврамова. Според нея вече има и инвестиционни намeрения от частния сектор за публично-частни партньорства за изграждането на такива мостови съоръжения.

Министър Аврамова каза, че по оперативна програма "Региони в растеж 2014 - 2020 година" Силистренската община и общини от Крайдунавска Добруджа изпълняват проекти, включително и проекти на централната администрация, за 34 милиона лева. Двайсет и четири милиона са средствата на общините, които се влагат в проекти за градска среда, социална инфраструктура и образователна инфраструктура.

"Така че общините, като бенефициенти и ние, като управляващ орган, полагаме усилия да изпълним проектите в срок, за да можем да се възползваме от европейската солидарност", каза министър Аврамова. Тя даде положителна оценка за създаването в област Силистра на В и К асоциация, защото това окрупняване е било задължително условие да се кандидатства по оперативна програма "Околна среда" и ще има възможност В и К операторът като бенефициент за работи със 78 милиона лева, които ще бъдат отпуснати по оперативната програма за намаляване на загубите на вода и подобряване на качеството на услугата.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова участва в Силистра в дискусия за регионалното развитие и европейската солидарност "Европа в нашия дом".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари