ИАРА спаси и върна във водите на река Дунав 10 килограма риба

17
Служители на агенцията са открили 55 метра мрежи, в които са били хванати морунаш, сребриста каракуда и червеноперка
Служители на агенцията са открили 55 метра мрежи, в които са били хванати морунаш, сребриста каракуда и червеноперка Снимка: ИАРА

Служители на агенцията са открили 55 метра мрежи, в които са били хванати морунаш, сребриста каракуда и червеноперка

ИАРА спаси и върна във водите на река Дунав 10 килограма риба.

Служители от Териториално звено - Русе към ИАРА извършиха проверка във водите на река Дунав, след подаден сигнал от група риболовци.

При обхода установиха наличието на 2 броя мрежни риболовни уреди, които са били поставени в работно положение и с обща дължина 55 метра, съобщиха от Агенцията.

В мрежите имаше 10 кг риба от вида морунаш, сребриста каракуда и червеноперка. Уловената рибата беше освободена и върната във водите на Дунав, а мрежите бяха унищожени чрез нарязване и изхвърлени в контейнер за разделно сметосъбиране.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    4
    Вече пенсионер
    Бе тези много активни по гйоловете а по морето хич ги ням/ ама пък кви големи торби имат улгария има най големият риболовен флот на глава от населението. Тези кораби тралът денонощно във нашите територялни води със уж пелангични тралове които са преправени на дъни. Тези ИАРА хал хабер си нямат от мрежи и риба и морето вече заприличва на блато. А знаете ли колко беше богата нашата брегова ивица до преди около 45г. Тогава донесоха от съюза булдозерите а след демокрацията накупиха и други от Турция. И всичко това е щото сме цървуланковска държава и никой не мисли за морето. ЕКОЛОЗИ САМО ЗА МАНГИ
  • 0
    3
    Баклава бей
    Идиоти ли сте бе ,спасили 10 кг риби ......
  • 15
    2
    Жицата
    Забранете продажбата на мрежи.Както оръжието е забранено така и мрежите да забранят.Само с разрешително.Другото което на всеки язовир бракониерите са едни и същи.Те са пет шест човека.Всяко село си знаят бракониерите.Както ги ловят за марихуана така и тях.Но никои не ще да се разправя по добре така.Намерени и до там.
  • 15
    1
    Дядката
    Трябва да се забрани уловът на риба със мрежи, във Германия такъв улов е забранен.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари