И вторият убиец на таксиметровия шофьор остава в ареста

0

И вторият непълнолетен убиец на 60-годишния таксиджия Валери Спиридонов остава с постояннна мярка задържане под стража, реши в събота Русенският Окръжен съд.

Защитата на Николай В. поиска съдебно-психиатрична експертиза, която да установи, дали е бил адекватен и еосъзнавал действията си, но според съда тя ще бъде направена на по-късен етап от разследването.

Мярката на 17-годишншя Николай В. бе гледана допълнително, защото в късния следобед в петък времето не стигна и за нея, пише 24 часа. Тогава бе решено другият непълнолетен обвиняем за убийството в русенското село НиколовоДеян Цв. да остане зад решетките до насрочване на делото.

Гледането на двете мерки на непълнолетнте момчета, което стана последователно, закъсня с цял час, докато бащата на Деян стигне до съда след работа.

Окръжна прокуратура – Русе повдигна обвинения на двете 17-годишни момчета за извършен грабеж, придружен с убийство. Николай и Деян трябва да отговарят за грабеж на мъжко портмоне, с намиращите се в него документи, оборота на таксито от 60 лева и отмъкнатите ключове от лек автомобил “Шкода Фабиа“, придружен с убийство.

Прокуратурата настоя за постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.

Според прокуратурата, убийството на таксиджията е било планирано предварително и извършено с огромна жестокост. И двете момчета имали ножове, но е използван този на Николай, който вероятно е нанесъл фаталните удари.

Двамата били добре дрогирани с алкохол, марихуана, екстази и амфетамини. Ножът и портфейлът на убития Валери били открити от полицията до стадиона в Николово, заедно с окървавените горни дрехи на двамата убийци.

Както и Деян, Николай също твърди, че не си спомня нищо от фаталната нощ.

За престъплението, в което двамата 17-годишни ученици са обвинени, се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 3 до 10 години, тъй като извършителите са непълнолетни.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари