И Русе посрещна ултрамаратонеца Владимир Ставрев

1
Ставрев остана да пренощува в Русе, а рано тази сутрин се отправи към Тутракан, където също очаква подкрепата на съмишленици
Ставрев остана да пренощува в Русе, а рано тази сутрин се отправи към Тутракан, където също очаква подкрепата на съмишленици Снимка: община Русе

След 420 пробягани километра ултрамаратонецът Владимир Ставрев пристигна в Русе снощи, 6 август, в 21:00 часа, на русенската крайбрежна зона, съобщават от общинска администрация

Това беше четвъртият ден от седем-дневното предизвикателство на спортиста, с което той иска да популяризира най-дългия туристически маршрут по наречието на р. Дунав, който минава през повече от 100 населени места.

Деян Димитров и Лъчезар Иванов от отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ към Община Русе посрещнаха спортиста с българския флаг и флага на Община Русе, поздравителен адрес от временно изпълняващия длъжността кмет на Община Русе Енчо Енчев и със специален подарък – картина, с изобразени аристократични сгради от центъра на Русе.

Стартирайки от с. Куделин, Видинска област, Ставрев бяга по веломаршрута на Дунав Ултра, а русенска група бегачи и колоездачи го посрещна още в Две могили, за да сподели преживяването със спортиста.

Самият Владимир Ставрев споделя, че е минал през много красиви малки населени места, които за първи път открива, и че те заслужават внимание и възможност за развитие. Спортистът добавя, че дори 40-градусовите температури не го отказват от целта, а тя е до 9 август, неделя, да стигне до своята крайна точка по маршрута – с. Дуранкулак, област Шабла.

Ставрев остана да пренощува в Русе, а рано тази сутрин се отправи към Тутракан, където също очаква подкрепата на съмишленици.

Община Русе подкрепя българския спорт и инициативите на младите спортисти и пожелава успех на Владимир Ставрев и неговия екип.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари