Хванаха еднокрак шофьор да "лети" с 200 км/ч

1

Бизнесмен от английския град Кеймбридж се оправда с протезата си, след като бе засечен да кара червеното си Lamborghini Aventador с 200 км/ч на магистрала във Франция, съобщава The Sun.

Ашли Смит обяснил на спрелите го полицаи, че изкуственият му крак се заклещил между педалите и не могъл да намали скоростта.

Мъжът изгубил левия си крак в катастрофа през 2002-ра. Прекарал 3 години в инвалидна количка, но това изобщо не потушило страстта му към мощните автомобили.

Миналия уикенд Ашли потеглил към Монако, за да участва в рали за суперколи. Край градчето Солс сюр Рон в Южна Франция обаче се натъкнал на патрул с радар и полицаите веднага го спрели.

Първоначално Смит се опитал да стовари вината за нарушението на механична повреда, но ченгетата потърсили консултация с местен механик, който ги уверил, че колата е напълно изправна. След като обяснението не хванало дикиш, еднокракият бързак се оправдал с протезата си.

В крайна сметка 43-годишният британец трябвало да плати глоба от €750. Наложена му била и забрана да управлява автомобил на територията на Франция през следващите 6 месеца.

Ашли е известен в родния си град както с любовта си към бързите коли, така и с доброто си сърце. Неотдавна бизнесменът купил инвалиден скутер Shoprider Sovereign за £1 200 (€1 356)на 89-годишен дядо, след като неговият бил откраднат. Смит е приятел и с много известни личности, сред които и футболиста Дейвид Бекъм.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари