Художникът Огнян Балканджиев изпраща 2022 година с тайна изложба

0
Изложбата на Оги Балканджиев се открива днес в 18:00 часа, но мястото ѝ все още не е известно
Изложбата на Оги Балканджиев се открива днес в 18:00 часа, но мястото ѝ все още не е известно Снимка: Facebook

Изложбата на Оги Балканджиев се открива днес в 18:00 часа, но мястото ѝ все още не е известно

Художникът Огнян Балканджиев отново ще радва верните си фенове и изкушените от приказния Русе цялата 2023 година. Романтиката, старата архитектура и формите на сградите са си слабост на художника. С нов поглед и оформени в традиционния календар те ще греят от стените на стотици домове. Най-хубавото е, че листите, на които са новите рисунки, са от автентичен стар календар, съобщава Арена Медиа.

По повод излизането на календара ще има и тайна изложба на 21 декември от 18:00 часа. Мястото все още не е известно. В програмата е предвидено слово от Нели Пигулева, музика от „Сода Акустик“, Юлиян Данчев и Мария Атанасова и изненада от танцьорите на Радина Костадинова и „Линди Хоп“.

От 1999 година насам има само едни пропуск, календар за 2022 година, който бива запълнен от приятелите от кафе „Бордо“ от Плевен, които осъществяват изданието вместо Оги. За догодина художникът е приготвил шест страници. За графиката отговаря Петър Стаменков, а финансова помощ оказва Национален фонд „Култура“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Отегчен
    Изложба - излагам на показ. Тайна - пазя нещо в неведение. Не се прави така. Трябва и талант.
  • 3
    2
    !@#$
    "Тайна изложба" ?!?! Дървено желязо. Суха вода. Горещ сняг. Аре стига педеращини, а! Добре, че не плащам данъци.
  • 8
    1
    Абдал Демократский
    Ключовата дума е "финансова помощ оказва Национален фонд „Култура“, която неизменно подпомага верния гербаджийски трубадур-рисункаджия Огито от Щръклево.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари