Хубав, лош...всички сме на кея

1
Снощи кеят беше препълнен с хора, особено детските площадки
Снощи кеят беше препълнен с хора, особено детските площадки Снимка: Дунав мост

Има една такава народна шега "Пени се, не пени...ще го ям сапуна, пари съм давал". Че и нашата работа с русенския кей се оказва нещо подобно

Заради официалното откриване в петък, 4 септември, много хора най-после дойдоха да се поразходят и видят новия облик на кейовата ивица. Разбира се, това стана причина обществото традиционно да се поляризира на "за" и "против", но в крайна сметка голяма част от русенци се  оказаха с телефони в ръка, за да снимат красивия русенски пейзаж по залез слънце над река Дунав. 

Истината е, че липсва зеленина, а бетонът си спечели всякакви куриозни закачки от страна на по-пиперливите граждани на Русе. Коментарите във фейсбук или под сурдинка /на неудобните кейови пейки/, определено не бяха в полза на обновения облик на обичаното място за разходки край реката.  

Въпреки всеобщото негодувание сякаш хората свикнаха и с бетона, и с пейките, и с пасарелката, дето я изтипосаха на мястото на красивия вит мост. Получи се както в онзи италиански филм от 70-те години, в който телевизията си взе много грозен говорител, който всички оплюваха. Но лентата завърши с реплика на зрителка "И все пак не е толкова грозен".... т.е. свикнаха му. 

Ние също. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари