Христо Иванов: Виждам необходимост и шанс за правителство с втория мандат

1
Той коментира, че при излъчен от втория мандат премиер ще има гаранция, че съдебната реформа ще се случи
Той коментира, че при излъчен от втория мандат премиер ще има гаранция, че съдебната реформа ще се случи Снимка: стоп кадър/ БНТ

Той коментира, че при излъчен от втория мандат премиер ще има гаранция, че съдебната реформа ще се случи

Виждам сериозна необходимост и шанс за правителство с втория мандат. Това заяви в студиото на "Панорама" по БНТ съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

Той коментира, че при излъчен от втория мандат премиер ще има гаранция, че съдебната реформа ще се случи, а няма да бъде подменена, което по думите му сме виждали преди.

"Трябва да погледнем защо съществува това разделение, при факта че говорим едни и същи неща като приоритети и констатации. Това недоверие има своите основания в близката ни история. Фундаменталният проблем е невъзможността българските граждани да повярват на политическата класа, че е способна да постави интересите на обществото над собствените си интереси".

Този проблем има решение и се нарича съдебна реформа, което ще позволи тези, облечени във власт, да имат страх от закона, допълни Иванов.

"Иван Гешев е срам за българската прокуратура", заяви Христо Иванов.

Според него в правомощията на обикновено Народно събрание е да направи онези промени, които да позволят въвеждането на реална ефективна отчетност.

"Ние искаме фигурата на главния прокурор да бъде премахната от гледна точка на нейната политизация и свръх овластеност", заяви Христо Иванов.

По думите му за да може да бъде решена политическата криза в дълбочина, трябва да се започне от съдебната реформа. Законът ще важи еднакво за всички, заяви Христо Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ........
    Съставете вече правителство,защото народа ще се събуди!!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари