Христо Иванов: Очакваме три министерски кресла

0
Един от министрите ще е и вицепремиер
Един от министрите ще е и вицепремиер Снимка: БТА

Един от министрите ще е и вицепремиер

Реформите в спецслужбите и смяната на главния секретар на МВР не са елемент от преговорите. По никакъв начин това не е част от някакви условия, които се поставят от нас. Това е въпрос на една бъдеща по-широка дискусия.

Това заяви в кулоарите на парламента съпредседателят на "Демократична България" (ДБХристо Иванов по повод продължаващите преговори за коалиционно правителство, предава Novini.bg.

"Не съм видял последните текстове от коалиционното споразумение. Ще ги прегледаме и ще отправим нашите бележки. Очакваме три министерски кресла. В "Да, България" сме наясно с нашата номинация. При "Зелено движение" текат още дискусии. Единият от тези министри ще е и вицепремиер. Нека да изчакаме от "Продължаваме промяната" (ПП) да обявят структурата и състава на кабинета и тогава ще коментираме", призова той.

"Хубаво е, всички партии да подпишат отделно споразумението с ПП. Това е конструкция, която изразява израстването на тази коалиция. ДБ подкрепя ПП, а те в преговори си осигуряват подкрепата от другите партии. Това е идеята. Отново ще кажа - нека да изчакаме мандатоносителят да обяви структурата на кабинета и да публикува коалицонното споразумение в детайли", завърши Христо Иванов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата среща с ново гадже е като събеседване за работа. Всички крият предишният си опит, а някои дори, не са напуснали старата си работа.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари