Христо Грозев: Русия страда от вътрешно разделение и раздор

1
Милиони души в Русия са вътрешно разселени дисиденти, които не желаят обществено да изразят позиция за ситуацията с инвазията в Украйна
Милиони души в Русия са вътрешно разселени дисиденти, които не желаят обществено да изразят позиция за ситуацията с инвазията в Украйна Снимка: БТА

Милиони души в Русия са вътрешно разселени дисиденти, които не желаят обществено да изразят позиция за ситуацията с инвазията в Украйна

"Русия страда от вътрешно разделение и раздор, прикрито от илюзорно единство, но всъщност милиони души и в Русия са вътрешно разселени дисиденти, които не желаят обществено да изразят позиция за ситуацията с инвазията в Украйна. Те са едно тихо малцинство и едно много объркано мнозинство, което не разбира какви са причините и целите на войната в Украйна."

Това коментира журналистът от „Белингкат“ Христо Грозев във видеообръщение във втория ден на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО. Форумът започна вчера и ще продължи и утре, информира БТА.

По думите на Грозев руското правителство успешно разпространява фалшиви истории за западащ Запад, ценностите на демокрация и либерализъм. Един абсурден, но много успешен пример за конспирация на дезинформация, разпространена чрез множество източници напоследък, беше фалшивият наратив, че президентът Путин скоро ще разкрие доказателства, че Иисус е бил черен. Това е много таргетирана кампания за дезинформация, която постигна множество разглеждания в Тик Ток и Ютуб, обясни той.

Технологиите не се използват предимно за добро, а за зло, посочи Грозев. Според него изкуственият интелект (ИИ) е също толкова добър да идентифицира неавтечнитите новини, колкото и в създаване на такова фалшиво съдържание. Вярвам, че може и трябва да бъде направено още много в употребата на ИИ, да се преподава в училище дори, а не да се опитваме да възпрепятстваме научно обществото и децата да работят с ИИ, защото изкуственият интелект вече се използва като оръжие от злонамерени лица, каза още Христо Грозев.

Изграждането на устойчив и надежден механизъм за превенция и противодействие на дезинформацията е инвестиция в дългосрочен план, заяви по-рано днес служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, който също участва във втория ден на форума.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    3
    Христо Грозев
    Аз съм жалка и нагъзена курва, която повтаря опорките, които са и дали господарите и. Няма нищо вярно в глупостите, с които се опитвам да заблудя малкото идиоти, които все още ми обръщат внимание. Вече и пишката ми не става, не мога да обслужвам Навалная, та започнах само да го поемам отзад!
  • 3
    2
    123
    Ти ли си този, който определя кое е зло и добро ? Ти за какъв се мислиш ? Цяла Русия е наясно, какво и защо се случва в украйна. Абсолютно цялата. Западът няма никакви шансове да ограби нови земи и ресурси на изток. Ще ограбите духльовците, като нас. По на изток ви чака голямо дърво.
  • 6
    1
    мине не мине време
    ..и тоя цъфне да се изака в публичното пространство.Позамирише малко и току изчезне....
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари