Огнян Стефанов: Военната доктрина на Путин по смразяващ начин съвпада с тази на Хитлер

0
Руският президент не е сам, той е обграден от същите хора, от които са били обградени Хитлер и Сталин, заяви журналистът
Руският президент не е сам, той е обграден от същите хора, от които са били обградени Хитлер и Сталин, заяви журналистът

Руският президент не е сам, той е обграден от същите хора, от които са били обградени Хитлер и Сталин, заяви журналистът

"Военната доктрина на Путин, която е приета 2-3 месеца преди да започне агресията срещу Украйна, по един много странен и смразяващ начин съвпада с доктрината на Хитлер от 1933 г. От 1933 г. Хитлер започва да излъчва какво величие ще достигне Третият райх - върхът на това нещо ще се види в 36 г. Малцина тогава обаче се знаели, че Хитлер разпорежда германските спортисти да спечелят повече от половината медали на Олимпиадата. Не виждаме ли същите болни амбиции и сега? Путин не е сам, той е обграден от същите хора, от които са били обградени Хитлер и Сталин"

Това заяви журналистът Огнян Стефанов в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" по телевизия Евроком във връзка с новата си книга "Путин, войната и ние", която беше представена на 04.04. 2024 г., пише Frog News.

"Заглавието звучи като заглавие на хроника или журналистическо проучване. По същия начин в началото войната звучеше като "специална военна операция'. Локалните войни не могат да се сравнят като мащаб със сегашната военна агресия. Русия претендира за право да демонтира световния ред, който не ѝ харесва, на негово място да монтира руския мир", посочи Стефанов.

Запитан защо подзаглавието на книгата е "Апокалипсисът - ужасни факти от Русия, Украйна и България", журналистът обясни:

"От Евангелието на Йоан Апокалипсисът е описван като прелюдия към края на света. Като са избрани по гениален начин образите, които олицетворят този Апокалипсис - Четиримата конници - над 100 от великите художници са се спирали на тази тема, толкова е била впечатляваща. Тези конници олицетворяват злините, които се случват на човечеството. Първият конник олицетворява епидемиите. Вторият конник олицетворява войната и разрушенията, изправянето на народите един срещу друг, братоубийствени войни и т.н.", каза още той.

Стефанов изтъкна, че при написването на книгата си не е търсил какъв ще бъде ефектът у читателя.

"Аз вярвам, че никой автор, дори на най-кратки журналистически форми, не търси как ще го харесват или няма да го харесват читателите, а всъщност предава това, което го е развълнувало. Самият аз, при писането на тази творба, бях изправен пред много смесени чувства, много емоции. Аз съм учил в Лвов, най-западният град, на 60 км. от Полша. Бил съм и в Московския държавен университет - мога да правя някакви съпоставки. Влияел съм се от литература, изкуства. Върху мен са влияели преподаватели, писатели, поети. Тези смесени чувства някак си се предават, не съм търсил специален ефект", посочи журналистът.

Запитан как би реагирал ако чуе упрека, че това е конюнктурна книга, Стефанов отговори, че споделя мнението на Чърчил, че човек се променя всеки ден.

Изследователят завърши с обобщението, че войната е апотеоз на варварщината и насилието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    4
    Путин Хуйло
    Е как държавата с най много ресурси е бедна ,с БВП колкото нашия?Ревете за Путин ама ни един не кара Москвич,ревете за Русия а ни един няма спестявания е рубли, ревете за руския МИР а всички напускат България в посока Запад.Всички русофили сте най некадърната част от населението -мързеливци,крадци,дебили,многознайковци.Няма ни 1 успял човек в живота си материално човек който да е русофил.Всеки бедняк и некадърник е русофил.Слава Украйна,слава НАТО
  • 2
    3
    Do
    Щото аз съм от травеститската еврогейска школа. Освен това съм мазен ДеБелак като Огнян Стефанов и мириша лошо!
  • 9
    2
    Do
    Сопол, от магнаурската школа ли си или просто показваш простотията си?
  • -3
    1
    Името му е...
    Огнян Продажно Дебелаков
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари