Христо Грозев: Навални ми каза, че аз съм следващият номер едно в списъка на Путин

1
Рисковете, които поемаме, си струват, каза Грозев по повод получената награда "Оскар"
Рисковете, които поемаме, си струват, каза Грозев по повод получената награда "Оскар"

Рисковете, които поемаме, си струват, каза Грозев по повод получената награда "Оскар"

"Моменти като снощния показват, че наистина си заслужава и има хора, които оценяват това, което правим. Рисковете, които поемаме, си струват. Когато Навални си тръгваше от Германия към Русия ми каза "досега аз бях номер 1 в списъка на Путин, оттук нататък си ти". Тогава тези думи ми се сториха пресилени, но в следващите 2 години се оказа, че е така". Това заяви журналистът Христо Грозев, цитиран от NOVA, часове след като документалният филм "Навални", от който той е основна част, спечели "Оскар".

Той изрази щастието си от факта, че семейството му го е придружило на церемонията. "Самият резултат от "Оскара" е, че милиони хора допълнително ще видят този филм и ще четат другите ни разследвания. Децата ми бяха изключително щастливи, в афтърпартито се запознаха с много техни любими звезди, които им казаха колко оценяват това, което прави баща им. Най-накрая спечелих доверието на децата си. Днес имах няколко срещи с колеги от Холивуд, продуценти и режисьори, много от тях искат да правят игрален филм по темата за разследването на Навални, други предлагат сътрудничество по други документални филми и мисля, че ще имаме за какво да говорим и на "Оскарите" догодина", заяви той.

Споделя, че работи от Америка, а семейството му живее в Европа. "Имам повече време за разследвания. Ако са целяли със сплашването да намалят интензивността на работата ни, получи се точно обратното. Разбрах за думите на Дмитрий Песков, че не е бил гледал филма, но имал усещане, че филмът и наградата са политизирани. Имам чувството, че като медиен съветник на Путин е гледал филма, унизително е да се твърди обратното. Ще цитирам Навални, че пътят към Ада е постлан с бездействие на добри хора. Всеки индивид трябва да разбере каква сила притежава и да направи нещо", категоричен е Грозев.

От своя страна Георги Лозанов посочи, че е добре, че има политическа чувствителност на наградите "Оскар". "Така казваш, че в този момент това произведение - "Навални", казва нещо важно на западния човек, който имаше илюзия по отношение на Путин. Този постсъветски режим надминава и съветския - сега е създаден отдел, който да унищожава дисиденти", смята той.

Финансистът и журналист Евгений Кънев припомни, че България вече има 3 директни награди и 2 номинации за "Оскар" в последните 6 години. "Това е феноменално, не знам колко други държави могат да се похвалят с това. Надявам се Христо Грозев да бъде еталон за българите и скоро да може да прави филми като "Навални" у нас. Дай Боже повече българи да го изгледат", изрази надежда той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    🌋🌋
    А дали е така кои ще ми каже?Не можем да говорим с Навални
  • 1
    4
    123
    Стига си придава важности ве кирлив умирисан съсел говорещ български с американски акцент. Олиза гъзовете на американските боклуци и се взе много насериозно. От такива като тебе ме е срам да кажа че съм българин. Синоним на подмолен предател.
  • -3
    3
    бах ти глупаците
    Това са българските лизачи на гъза на Путин.Вместо да се гордеят,че българин печели Оскар,че българин показва уродливостта на путинския режим...Руските еничари плюят България .
  • -3
    2
    Полуръст путин
    Абе съсел,ти като си рубладжийска, политкоректна подлога какво си спечелил.Някоя рубла ..дето и не си струва да си обършеш гъза с нея .Политкорктните са в Россия...защото иначе отиваш при Немцов или Политковская .В Россия убиват противниците на Путин.Още малко и Холивуд ,дето е по-богат от руската кочина ще си прави харакири за кефа на кремълския урод Путин.Там гласуват 5800 членове на Академията ..Сигурно всички са платени .
  • 10
    1
    Ala-bala
    И оскарите като евровизията. Печелят политкоректните. ха, ха, ха!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари