Христо Грозев: Наети от руското разузнаване българи влязоха в дома ми, но взеха грешния компютър

1
Журналистът разкри как разследване свързва Русия с необяснима болест на дипломати от САЩ
Журналистът разкри как разследване свързва Русия с необяснима болест на дипломати от САЩ Видео: bTV

Руски бизнесмен, свързан с групата, извършила отравянето на Гебрев, има имот на българското Черноморие, обясни разследващият журналист

Когато за първи път чух за „хавански синдром“, помислих, че е конспирация. Разглеждахме новопоявяващите данни с любопитство, но без да се задълбаваме. След като забелязахме тенденция, че стотици хора по света се оплакват от симптоми, е трудно да повярваш, че има психоза“, каза в предаването „120 минути“ по bTV разследващият журналист Христо Грозев.

Всички от тях са имали борба с руските служби. Всички те са високопоставени и добре обучени в дипломация или служби. С години продължи това. Това, което ни накара да вярваме, че по-скоро е вярно, беше присъствие на група на руското военно разузнаване, която пътува по света. Тя наброява около 60-70 души. Веднага след пристигане на хора от групата започват да се оплакват американски дипломати, които не знаят, че руснаците са там. Имаше корелация на присъствие“, добави той.

Има шест случая, които сме открили. Те са във Франкфурт, Германия, през 2014 година, в Берлин през 2016 година, както и две пътувания до Китай през 2016 г. и 2017 г., след които пак има оплаквания на американски дипломати. Не можем да видим всички. Ако това е операция на руското военно разузнаване, те използват местни хора, които в много случаи са военни аташета, които работят за тази група“, посочи Грозев.

Голяма част от хората, които са участвали в тези атаки, са присъствали и в България през 2014 г. и 2016 г. Същите хора, участвали в отравянето на Емилиян Гебрев, са тези, които са пътували там, където има случаи на „хавански синдром“. Има съвпадение по пристигане в България точно преди отравянето на Гебрев и с един руски бизнесмен, който е организатор на най-голямото спортно рали в света – Рали „Пътят на коприната“. Точно с това рали под формата на механици или фотографи са пътували представителите на руското военно разузнаване до Китай. Същият руски бизнесмен Ян Борисов пристига в България в същия ден, когато пристига групата, която отравя Емилиян Гебрев. Същият човек има имот на българското Черноморие“, обясни разследващият журналист.

За българското следствие е новина. За българските разузнавателни служби това не би трябвало да е новина. Въпросът е дали ще има действия на правоохранителните органи и на разследващите органи какво е правил този човек десетилетия на българското Черноморие“, допълни още той.

Имало е проникване в моя дом през 2022 година. Целта е да се открадне лаптопа, който се вижда и във филма „Навални“. Този компютър е търсен. Влезли са българи, наети от руското разузнаване, за да го откраднат от моя дом. Взели са грешния компютър. Това е поредния гаф на руското разузнаване и на техните български, за съжаление, шпиони. Фактът, че са влезли в моя дом е стресиращ. Не съм единствения, който живее там“, посочи Христо Грозев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    8
    666
    Този американски агент и американски диверсант е същият като ристю, който хем написа измененията в Конституцията, хем забрави чии са текстовете. Американските диверсанти забравят господарите си. Но банковите им сметки са пълни с долари чрез цру и фондациите им в България. ристьо, американски продажнико, признай си вече, че мразиш България. С лъжите ти истина не се създава. Двамата ристюфци са фалшиви като американската пропаганда. И двамата ристюфци са източници на фалшиви новини.
  • 7
    7
    до 6
    И що ще чакаш Путин да падне, нъл си мъШ, намери го сега и си свърши работата! Смешник!
  • -9
    6
    До 5
    Като падне Путин ще те намеря и ще ти отрежа лично ушите, езика и ташаците, копеле русоидно!
  • 6
    5
    Данчо-ментата и компания
    Този борсук е или клиент на психиатрията, или е нагъл лъжец. Доказано на соросоидни отрепки не може да се вярва - всичките или са клиенти на психиатрията или са дърти лъжци ! Тоя трябва да бъда вързан и да бъде разпитан под детектор на лъжата, и ако се установи, че е лъгал и клеветил невинни хора - да му се отрежат ушите, носа и езика. Така е лекувал лъжците и клеветниците нашият славен цар Хан Крум Страшни...
  • -10
    4
    Кур за Путин
    Русия носи войни, зло, мизерия, провокации, смърт и т.н. за да запази най-изродената форма на власт- руския фашизъм. Русия на злото и Путин трябва да бъде унищожена и постави началото на демократична и правова Русия, и всичките путинисти и русоидни фашисти да бъдат изринати в мръсния канал без остатък, до девето коляно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари