Христо Даскалов: Президентът не каза аргументите за своята оценка за ПП

0
Сега виждам в партия ГЕРБ хора, които така яростно хулеха Борисов, сега го хвалят навсякъде, каза депутатът от ПП
Сега виждам в партия ГЕРБ хора, които така яростно хулеха Борисов, сега го хвалят навсякъде, каза депутатът от ПП Видео: NOVA

С ГЕРБ и с ДПС нямаме разговори, обясни депутатът от ПП

Чухте оценка от президента, но не чухте нито един факт, нито един аргумент. С какво излъгахме очакванията на хората. В политиката няма как да има обида, това са много тежки думи”.

Това каза в предаването „Офанзива” по NOVA NEWS депутатът от ПП Христо Даскалов по повод думите на президента Румен Радев по адрес на „Продължаваме промяната”, че са шарлатани и той пръв се е подлъгал по тях.

За предложения от ГЕРБ проф. Николай Габровски да бъде кандидат-премиер, депутатът от ПП каза: „Оценихме проф. Габровски като много добър специалист, но сме казали, че това е предложение на ГЕРБ – и в двата случая няма да подкрепим лица, излъчени от ГЕРБ. Когато си любим на много, най-накрая не си любим на никого. Той е предложеното лице от партия ГЕРБ, те са най-голямата сила от 48-ото НС, те го излъчиха”.

За идеята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от днес проф. Габровски да бъде премиер с третия мандат, Христо Даскалов каза: „Лично аз не съм чул от колегите си, всеки ден сме заедно, че той би дал гласа си за подобен подход - Габровски да бъде начело на третия мандат. За да бъда експерт на Реформаторския блок по онова време, съм споделял техните политически ценности”. Така той мотивира решението на ПП да не подкрепят кандидатурата на проф. Габровски.

Сега виждам в партия ГЕРБ хора, които така яростно хулеха Борисов, сега го хвалят навсякъде”, каза Даскалов.

С ГЕРБ и с ДПС нямаме разговори, аз като член и съучредител на ПП, казвам, че ние нямаме какво да говорим. С БСП се случиха доста неща – изборът на председател на парламента, ИК. Те бяха наши партньори, ние работихме заедно, намирахме един добър тон помежду си. Но случилото се тези три седмици е онази капка катран, която… този въпрос ще бъде решен отново”, обясни комуникациите между партиите Даскалов.

Запитан за шансовете страната ни да има кабинет с втория мандат, той каза: „Нека доживеем до този втори мандат, може би вторник-сряда да имаме редовно правителство. Проф. Габровски в понеделник трябва да внесе проекто-кабинет”.

Личното ми мнение ще бъде какво правим с тези 9 точки и разговорите, които ще трябва да проведем с БСП и другите.

Запитан не закъсняхме ли прекалено много за въоръжената помощ за Украйна, депутатът от ПП обясни, че безспорно сме закъснели. „В парламента имаме две групи – едната са отчаяни русофили. БСП и „Възраждане” – в петък почти провалихме целия ден дали да предоставим тази военна помощ или да забравим”, обрисува Даскалов.

Той изтъкна действията на своята партия за лабораторията на ГКПП „Капитан Андреево”. „Ако е пиар, че започнахме товаро-разтоварителните работи, че пробите започнаха да се изследват в нашите лаборатории, заведохме дела за отстраняването на тази фирма – това е един елемент от тези много неща. Това бяха реални действия, ние ги започнахме, ефектът за българския бюджет е видим. Всички такси постъпват”, каза Даскалов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари