Христо Алексиев: Осъждам насилието, трябват спешни мерки и сигурност

0
Министърът на транспорта ще обсъди с представители на таксиметровия бранш мерки за подобряването на сигурността им
Министърът на транспорта ще обсъди с представители на таксиметровия бранш мерки за подобряването на сигурността им Снимка: БТА

Министърът на транспорта ще обсъди с представители на таксиметровия бранш мерки за подобряването на сигурността им

По инициатива на служебния заместник министър-председател по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев идните дни ще се състои среща с представители на таксиметровия бранш, съобщиха от пресцентъра на министерството, цитирани от БТА.

Поводът е тежкият инцидент от изминалата нощ, завършил с убийството на таксиметров шофьор в София.

По време на разговорите ще бъдат обсъдени конкретни мерки за подобряване на сигурността и безопасността на таксиметровите водачи. В срещата ще участват и представители на професионалното ръководство на МВР.

Категорично осъждам всякакво насилие. Всеки гражданин трябва да има нужното спокойствие и сигурност, когато изпълнява служебните си задължения. За това е необходимо държавата, съвместно с бранша, да начертае мерките, които да гарантират сигурността на всички граждани, в това число - и на таксиметровите шофьори“, заявява Христо Алексиев.

Снощи МВР съобщи, че млад мъж е починал след сбиване в София. Инцидентът е станал на кръстовище, близо до Първа АГ болница “Св. София“, малко преди 19:00 часа. По първоначални данни е възникнал пътен инцидент между два автомобила. Последвала свада между 34-годишния и друг млад мъж - на 29 години. По данни на очевидци, става дума за навлизане в насрещното от страна на 34-годишния таксиметров шофьор. Друга версия е, че нападателят е бил в таксито.

Таксиметров шофьор е убит при побоя след засечка в София - ВИДЕО

По-късно през нощта таксиметрови шофьори блокираха бул. „Тодор Александров” в София заради смъртта на своя колега. Своеобразният протест бе близо до сградата на Трето районно управление, където бе задържан един от заподозрените за смъртта на младия мъж.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари