Християн Пендиков разпозна и втория си нападател

0
Заподозреният се казва Борче Ангелов и е от Битоля
Заподозреният се казва Борче Ангелов и е от Битоля Видео: bTV

Заподозреният се казва Борче Ангелов и е от Битоля

Половин година след побоя - Християн Пендиков разпозна и втория си нападател. Това е станало този понеделник в полицията в Охрид, съобщи bTV, цитирайки свои източници.

Пендиков беше жестоко пребит през януари. Шест месеца по-късно заподозреният мъж от Битоля все още не е задържан, но вече му е наложена мярка "подписка", за да не напуска Северна Македония.

Аз излязох от заведението, отивах към паркинга сам, да си взема колата и да си тръгна към вкъщи. И там се случи всичко. Един ме удари отзад, аз паднах и – ритаха ме поне 10 минути“, разказа той.

Охранителни камери са заснели побоя.

Ясно се вижда, че едно лице е нападнато от две други лица и трето лице ги придружава, но не прави нищо, само гледа“, заяви адвокатът на Пендиков - Стефан Карамишевски.

Половин година след нападението единственият подсъдим е Илия Спасески. След като Пендиков е разпознал втория си нападател, срещу него вече тече разследване. По наша информация заподозреният се казва Борче Ангелов и е от Битоля.

Мярката, която му е наложена е веднъж в седмицата да се явява в съда в Битоля. Очаквам в най-кратки срокове да бъде повдигнато обвинение и срещу втория нападател“, добави Карамишевски.

От полицията в Охрид потвърдиха, че се работи по случая.

"Полицията в Охрид предприема допълнителни мерки за разкриване на случилото се с Християн Пендиков. Мерките са в съответствие в указанията на Охридската прокуратура и са свързани с изясняване на всички аспекти", съобщиха от Сектор на вътрешните работи – Охрид.

На този фон – от външното ни министерство посочват, че проблемът с правата и сигурността на българите в съседната държава е, ескалиращ. И дават пример с подсъдимия за побоя Илия Спасески.

"Възпрепятства провеждането на съдебните заседания и е поискал да му бъде върнат международният паспорт“, добавят от МВнР.

Причината – поставена му е диагноза тромбофлебит и искал да се лекува в чужбина.

Възможно е да иска да напусне държавата, за да не бъде преследван от закона“, каза Карамишевски.

От външното ни министерство допълват, че институциите в Северна Македония тепърва трябва да доказват сериозността, с която ще преследват престъпленията от омраза срещу българите там.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари