Християн Мицкоски: България иска да ни асимилира

1
Той заяви, че вярва, че останалите държави от ЕС няма да позволят двустранните проблеми да бъдат вписани в преговорната рамка
Той заяви, че вярва, че останалите държави от ЕС няма да позволят двустранните проблеми да бъдат вписани в преговорната рамка Снимка: БГНЕС / архив

Той заяви, че вярва, че останалите държави от ЕС няма да позволят двустранните проблеми да бъдат вписани в преговорната рамка

Правителството да внимава какво приема, предупреди лидерът на ВМРО-ДПМНЕ.

"Изявлението на Петков е точно онова, за което ВМРО-ДПМНЕ говори преди няколко месеца, че двустранните проблеми и исканията на официална София ще влязат в преговорната рамка. Това означава че или ще ни асимилират, т.е. ще се българизираме и ще влезем в ЕС като такива, или за нас няма да има Европейски съюз". Това заяви днес председателят на опозиционната македонска партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, предава Дарик радио.

Повод за изказването му беше изявление на българския премиер Кирил Петков от вчера, който заяви: „Не трябва просто да вдигнем ветото за започване на преговори на РС Македония за Европейския съюз, ние трябва да преместим ветото. Промяната на Конституцията да се случи преди първата от многото глави, които трябва да се отворят.“

Според Мицкоски, ако се прочетат внимателно думите на Кирил Петков, това означава, че двустранните проблеми и всички искания на София ще влязат в преговорната рамка – нещо, за което партията му е предупреждавала още преди няколко месеца.

Той заяви, че вярва, че останалите държави от ЕС няма да позволят двустранните проблеми да бъдат вписани в преговорната рамка на РС Македония.

„Но съм убеден, че държавите-членки на ЕС няма да го допуснат, защото много пъти в миналото същите тези страни-членки са казвали, че двустранните проблеми са само двустранни проблеми и никога не могат да бъдат многостранни, т.е. проблеми на страните-членки на ЕС с държавите кандидати.

Така че, ако това се случи и ако това правителство подпише подобен документ, народът в Македония и гражданите трябва да знаят, че тази първа междуправителствена конференция може и да се състои, но преговорите никога няма да започнат, докато ние не приемем да бъдем асимилирани и да влезем в ЕС като българи, както и да приемем всичко, което се съдържа в резолюцията на българския парламент от ноември 2019 г.“, допълни Мицкоски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Qqq
    Ами, другарю мицкович, кой ви би по главите да се прекланяте пред български герои, български възрожденци, почитате като ваши български светци и български царе. Дори българския фолклор изучавате като свой. Ми вие сами се натискате да ставате българи, после някой друг ви е крив.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари