Християн Пендиков ще получи българско гражданство

2
На Пендиков ще бъде предоставено и временно жилище у нас
На Пендиков ще бъде предоставено и временно жилище у нас Снимка: БГНЕС / Архив

На Пендиков ще бъде предоставено и временно жилище у нас

"В най-скоро време Християн Пендиков, който вчера беше изписан от ВМА, ще получи българско гражданство", обяви днес външният министър Николай Милков, цитиран от БТА.

МВнР ще му предостави временно жилище, докато пребивава в България. Той се притеснява за живота си, ако се върне в Северна Македония, затова се обмисля да му бъде назначена и охрана.

"Въпреки усилията да бъдат размразени отношенията между България и Северна Македония, засега няма успех", коментира още министърът. Поети са определени ангажименти относно отдаването на почит към Гоце Делчев, които не са спазени от РСМ. Предстои да се проведат консултации, на които да бъдат заложени спорните въпроси между двете страни.

"Опитите за надграждане, опитите за успокоение на отношенията между България и Северна Македония всъщност бяха минирани от едни конкретни действия на властите в Скопие. Това, разбира се, отбелязва една нова още по-ниска точка в нашите отношения", отбеляза министърът.

Във връзка с изчезналия българин при земетресението в Турция, надеждата е той да е сред неидентифицираните лица, настанени в болница, каза Николай Милков. На този етап не е постъпило искане за конкретна хуманитарна помощ към страната ни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари