Храни, които съдържат повече витамин С от лимона

1
Лимоните нямат директен антивирусен ефект, обясни д-р Светлана Фус
Лимоните нямат директен антивирусен ефект, обясни д-р Светлана Фус

Лимоните нямат директен антивирусен ефект, обясни д-р Светлана Фус

Според диетолога д-р Светлана Фус лимонът не е най-добрият източник на витамин С през зимата. Специалистът препоръчва да се ядат храни, които съдържат в по-високи количества този антиоксидант.

Диетологът споделя, че дневната нужда на тялото на възрастен от витамин С е 100 милиграма. Ако считаме лимоните за негов източник, тогава 100 грама дават по-малко от половината от нормата, около 40 милиграма, обясняват от Actualno.

Според специалиста, за да се задоволи нуждата от витамин С, трябва да се ядат храни, по-богати на него.

За да получите необходимата дневна доза от този витамин, трябва да ядете до 225 грама лимон, а касис или черен пипер - само 50 - 60 грама, портокал - 200 грама. Струва ми се, че това е по-добрият вариант от консумацията на толкова много лимони“, споделя д-р Светлана Фус.

Специалистът допълва, че лимоните нямат директен антивирусен ефект. Въпреки това, съдържащи витамини, антиоксиданти, органични киселини, етерични масла в тях помагат на тялото да бъде по-силно и по-устойчиво в сезона на вирусите и настинките, тъй като подобряват благосъстоянието на организма.

При редовна консумация храните, богати на витамин С, подобряват кръвообращението, помагат в борбата със сънливостта и умората, уточни диетологът.

*Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари