Хората на всяка цена трябва да бъдат излъгани

2
Цялото управление на ГЕРБ e: Хората на всяка цена трябва да бъдат излъгани, дори ако цената е тяхното здраве и живот
Цялото управление на ГЕРБ e: Хората на всяка цена трябва да бъдат излъгани, дори ако цената е тяхното здраве и живот

Колко струват здравето и животът на българина за тези, които ни управляват?!

С вчерашната си заповед министърът на здравеопазването премахва повечето от рестриктивните мерки за контрол над пандемията от КОВИД-19

Това става в деня, в който достигаме нов печален рекорд в разпространението на инфекцията - над 5000 потвърдени случаи в рамките на един ден. Мисля, че основната причина за тази абсурдна заповед е предизборната истерия на отиващия си от властта премиер на страната, а министърът на здравеопазването, на когото би трябвало да е ясно какви ще са последиците от това поредно безумие, за пореден път става жертва на слугинския си манталитет.

Всъщност ясно е защо така смело Борисов отваря почти всичко. Изборите са след четири дни, а предизвиканият по този начин нов бум в епидемията ще се появи след 10-15 дни. Вероятно някои от неговите политтехнолози са му внушили, че така ще спечели някой и друг глас. Какво от това, че повече хора ще се разболяват и умират, драпането за власт е далече по-важно.

Само че вече няма какво да спаси властта на Борисов. Дали това ще е за добро или не, не мога да кажа. Зависи какво ще направим всички ние в неделя. Но този последен отчаян ход е подходяща метафора за цялото управление на ГЕРБ: хората на всяка цена трябва да бъдат излъгани, дори ако цената е тяхното здраве и живот.

Вече е напълно ясно как светът ще преодолее тази пандемия, примерът на Израел го доказва. Пътят минава през ваксинация, информационна кампания, за да се преодолее недоверието към ваксините, внимателно и постепенно разхлабване на мерките, но след като има ясна тенденция към затихване на пандемията, възстановяване на доверието между народ и власт.

Може да стане за 3 - 4 месеца, ако престанем да бъдем една от страните, които тъпчат на място по този път. Все още можем до лятото да оставим в миналото сегашния кошмар. Но зависи и от това, кого ще докараме на власт в неделя. И дали можем да си дадем сметка, че сме единствената пощадена при първата вълна на пандемията страна, която се докара до там, че да стане световен рекордьор по смъртност. Дължим го основно на Борисов и ГЕРБ, както и на собственото си лекомислие да си избираме такива водачи.

Цветозар Томов

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари