Хората, които ви дразнят, вредят на здравето ви

2
Продължителното общуване с неприятни за вас хора може да доведе до здравословни проблеми
Продължителното общуване с неприятни за вас хора може да доведе до здравословни проблеми

Продължителното общуване с неприятни за вас хора може да доведе до здравословни проблеми

Учените са открили, че честото общуване с неприятни хора може да предизвика главоболие и други здравословни проблеми, според статията, публикувана в списание "Psychology Today".

Психологическото явление, което се случва в тези ситуации, се нарича "синдром на огледалото". Това означава, че когато около нас има неприятни хора, ние можем да поемем от тях негативните им емоции и да преживеем тези емоции сами.

Специалистите поясняват, че общуването с неприятни хора в свободното време може да има много негативни последици. В дългосрочен план, това може да доведе до проблеми със здравето. Въпреки това, проучването показват, че този ефект не се проявява толкова ясно, когато става въпрос за колегите ни на работа. Това може да се обясни с факта, че когато сме на работа, обикновено сме по-фокусирани върху задачите си и по-малко наблюдаваме обстановката около нас.

Специалистите съветват да избягваме общуването с неприятни хора и да правим промени в нашето обкръжение, ако има такива. Това може да ни помогне да запазим доброто си здраве и да избегнем евентуални здравословни проблеми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари