„Хобит” ще постави нов рекорд по разходи, надвишавайки 745 млн

0
Филмовата трилогия „Хобит” вероятно ще постави нов рекорд по разходи, надвишавайки 745 млн
Филмовата трилогия „Хобит” вероятно ще постави нов рекорд по разходи, надвишавайки 745 млн

Филмовата трилогияХобит” вероятно ще постави нов рекорд по разходи, надвишавайки 745 млн. долара дори преди продукцията да бъде завършена.

Документите, представени в Нова Зеландия, където Питър Джаксън снима филмите, показват сумите за заснемане и дигитални ефекти, но само до месец март, но финалните осем месеца на продукцията, след които ще бъде и прожекцията на последния филм през декември не са включени.

Warner Bros отказаха да отговарят на въпросите за разходите.

„Ние няма да коментираме бюджета на продукцията”, каза Кандис Макдона, старши вицепрезидент на New Line Cinema и Warner Bros Entertainment.

Разходите засенчват предишните рекорди за филмови продукции. На базата на разходите само за един филм обаче, те не са най-скъпите правени някога.

От Рекорди на Гинес смятат, че този рекорд принадлежи на „Карибски пирати: На края на света”, чиято продукция струва около 300 млн. долара.

Първите два филми от поредицата „Хобит”, с учатието на Мартин Фрийман, Орландо Блум и сър Иън Маккелън, комбинирано спечелиха 1.98 млрд. долара в боксофиса.

Последните информации показват, че продукцията е получила 122 млн. долара от данъкоплатците на Нова Зеландия чрез система за материално стимулиране, предназначени за привличането на високобюджетни филмови продукции в страната.

Режисьорът на трилогията Питър Джаксън промотира очакваното излизане на „Хобит: Битката на петте армии” в социалните медии, публикувайки снимки на филмови плакати на своята Facebook страница във Facebook.

„Приближаваме се все повече”, пише той в публикация от миналия месец.

Източник: FBR
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари