"Хляб с кауза" в Русе събира пари за пострадалите от земетресението

1
Клиентите на русенската хлебопекарна подкрепят идеята
Клиентите на русенската хлебопекарна подкрепят идеята Снимка: Bulgaria ON AIR / стоп кадър

Клиентите на русенската хлебопекарна подкрепят идеята

Доброто не спира - хлебопекарна от Русе протяга ръка в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия. Собствениците са избрали нестандартен начин за набиране на средства, който да ангажира и обществото. Нарекли са кампанията "Хляб с кауза", предава Bulgaria ON AIR.

Виктор Влаеску от Русе е второ поколение хлебар. Семейните ценности са водещи за него в бизнеса и в живота. Затова не може да остане равнодушен към трагедията в Турция и Сирия.

"Така дойде идеята да създадем хляб с кауза. И по този начин направихме един хляб, който клиентът дава 15 стотинки, ние в отговор също даваме 15 стотинки, събраните средства искаме да ги дарим на пострадалите хора в Турция и Сирия", поясни собственикът на хлебопекарната Влаеску.

Първите 300 хляба не стигат и свършват за ден. Затова се налага да се увеличи производството им.

"Хората са много предразположени към това, всички са съпричастни и на когото предложим, абсолютно никой не ни е отказал. Предпочитат именно този хляб да вземат пред другия", каза Катя Малчева, която е продавач.

Клиентите подкрепят идеята и дават от сърце 15 стотинки допълнително.

"Всяка инициатива е добра, специално за Турция, защото много хора стоят навън на студа, сега в момента", припомни клиентът Илия Паталеев.

Събраните средства ще бъдат дарени на Червения кръст или доброволческа организация в помощ на пострадалите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари