Хирурзи се държат грубо и нехуманно, позволят да крещят на пациенти, които са стресирани

0
Лекарите да променят отношението си, за да не влизаме със скрити камери
Лекарите да променят отношението си, за да не влизаме със скрити камери Видео: NOVA

Нана коментира в „Здравей, България” по NOVA съвместните си действия с Ейвън за събиране на средства за подкрепа на жените с рак на гърдата.

Тя разкри и един притеснителен факт - лекари и особено хирурзи показвали грубо и нехуманно отношение към болните си пациентки.

Тв водещата, обаче деликатно отклони въпроса на Виктор Николаев как протича нейната битка с болестта.

Ето какво заяви Нана:

„Когато навлязох в ремисия след тежко лечение, ме обвзе страха дали заболяването няма да се върне. Ето защо сега се срещам с жени, които имат същата болест, искам да съм до тях, да ги подкрепя и да им помогна. Днес, когато ви гостувам, сестра ми е в болница за поредната операция. Точно за това е важна подкрепата, както на дарители, така и на организации.

Ти се въртиш в един тунел, от който мислиш, че като си излязъл, си се спасил, но след три години вълната те залива отново...

Медицината е тази, която може да ни помогне. Защото едно е да имаш пеницилин и друго да ядеш мухлясъл хляб.

По тази прорама с Ейвън обикаляме страната и правим всичко това, което в София - безплатни профилактични прегледи, индивидуални, практически и юридически консултации, групи за взаимопомощ. Работим със съпрузи, близки, деца, имаме разработени програми с психолози. Раздваме различи помощни средства, раздаваме сутиени безплатно. Един качествен медицински сутиен е над 80 лева, понякога 100 и нагоре.

Иначе лекари, особено хирурзи си позволят да крещят на пациенти, които са стресирани. Да се държат грубо и нехуманно към тях. Не мога да ви опиша какво е да видиш интелигентни жени – адвокати, счетоводителки, да бъдат нагрубявани, след като са позволили да попитат как се развива лечението им. На колене им падат да се молят на лекарите, а те ги отпращат при някой друг. Нека тези лекари си променят отношението, за да не се налага да влизаме със скрити камери.”

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари