Мая Манолова: За никого не е тайна, че и аз имам рак!

1
Аз нося голямата си вина да чуя, че имам тази болест. Бях гневна, бях бясна на себе си
Аз нося голямата си вина да чуя, че имам тази болест. Бях гневна, бях бясна на себе си

"За никого не е тайна, че и аз имам рак".

Това призна обмудсмана Мая Манолова в студиото на Нова телевизия по повод новината, че подкрепи кампанията на Нана Гладуиш, която преди дни призна, че започва втора битка с рака на гърдата.
 
Най-трудното е да вдъхнеш кураж на тези жени. Едно от най-трудните условия да победиш заболяването е за победиш волята си. Всичко е трудно, но когато си мотивиран и си решил че ще се пребориш и заради себе си и заради хората, които те обичат и обичаш, наистина е една идея по-лесно“.
 
Най-много ми помогна подкрепата на близките ми. Да, може и те да са били уплашени и стресирани, но не го показаха. Имам страхотна дъщеря и страхотен човек до себе си“.
 
Притеснявах се да си призная, но не исках да ме съжаляват и да ми спестяват нищо. Не исках и хората да си мислят, че се оплаквам. Диагнозата съвпадна с решението ми да изоставя политиката и да стана омбудсман. Исках да си изнеса битката като здрав и силен човек, на които да не спестяват нищо и да не ме съжаляват“, призна още Манолова.
 
Тя си спомни, че половин година преди да й поставят диагнозата е била инициатор на безплатни прегледи за рак на жената в нейния край. Тогава лекарите й предложили да направят и на нея преглед, но тя не намерила време: „Не намерих тези 10 минути и когато половин година по-късно чух диагнозата това беше най-големият ми кошмар. А именно, че аз нося голямата си вина да чуя, че имам тази болест. Бях гневна, бях бясна на себе си“.
 
Именно заради това Манолова реши да отправи горещ апел към всички жени: „Да кажа на всички жени, които го отлагат. Направете го. Намерете време. Тези половин час може да спаси вас и бъдещето на вашето семейство“.
 
Всеки, които има семейство се страхува от диагнозата. Нормално е да се страхуваш за най-близките си и за себе си“, призна още тя.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари