Химикали от ароматизаторите могат да отключат заболяване

0
Химикалите, използвани в производството на автомобилните ароматизатори може да са опасни
Химикалите, използвани в производството на автомобилните ароматизатори може да са опасни

Управлението или возенето в автомобил за много от нас е удоволствие. За съжаление, лошата миризма в автомобила може да направи пътуването не толкова приятно. За да се отървем от нея обикновено решаваме въпроса с поставянето на ароматизатор на огледалото за обратно виждане., пише Дело.бг.

За съжаление, това, което изглежда като ефективно решение на проблема, може да се окаже опасно. Но всички ли ароматизатори за автомобили могат да имат негативни последици за нас?

Химикалите, използвани в процеса на производство на автомобилните ароматизатори могат да отключат алергичен пристъп или заболяване при иначе здрави хора. Опасността възниква при продължително вдишване на аромата. Най-много проблеми могат да предизвикат най-евтините ароматизатори за автомобили.

Изкушени от интересната форма и ниската цена, ние ги купуваме без дори да се замислим и ги поставяме в  своя автомобил. Този вид ароматизатори имат не само силен, но и много дълготраен аромат, на който дори успяваме да се наслаждаваме до 40 дни. Такова натрупване на химикали в купето на автомобила ускорява неблагоприятните ефекти от веществата.

В повечето случаи, ароматизаторите не водят до странични ефекти, но това се случва в дългосрочен план и при постоянно ползване, като при вдишването може да се предизвика задух, главоболие, повръщане, замъглено зрение и дори загуба на съзнание. По-лошо, химикалите могат да допринесат за по-голяма умора на водача и да забавят неговите реакции.

За щастие, не всички ароматизатори за автомобили са вредни. При закупуването на такъв продукт е добре да прочетем етикета със съдържанието. Проверката на химичния състав и дали ароматизаторът има съответните одобрения само ще ни предпази от неприятности за в бъдеще. Особено внимание трябва да обръщат страдащите от алергии и хората, които са чувствителни към морска болест. Използването на ароматизатори също така не се препоръчва на професионалните шофьори или хората, които прекарват много време зад волана.

На опаковката на много ароматизатори стои предупреждение, че химикалите, включени в състава, могат да изострят чувствителността или да причинят други неприятни симптоми, но едва ли някой си прави труда да отдели петнадесетина секунди, за да прочете тази информация.

Източник: ДЕЛО
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари