Хиляди гърци излязоха на протест срещу проектозакон за приватизация на водните ресурси

1
"Водата е обществено благо и право" пише на плакатите пред парламента
"Водата е обществено благо и право" пише на плакатите пред парламента Снимка: AP Photo / Petros Giannakouris

"Водата е обществено благо и право" пише на плакатите пред парламента

Хиляди гърци отново излязоха на протест пред парламента. Този път срещу проектозакон на правителството за приватизация на водните ресурси.

Синдикатите отново организираха протестна демонстрация, в която участват хиляди гърци, за да изразят несъгласието си с приватизация на водоснабдяване и водни ресурси, информира БНР.

В парламентът тече дебат по проектозакона, като цялата опозиция обвинява правителството на Мицотакис, че изпълнява "последни ангажименти към частни компании" преди парламентарните избори.

"Водата е обществено благо и право" пише на плакатите пред парламента, а демонстрантите скандират: "Незабавно да се оттегли проектозаконът!"

Експерти коментираха, че компанията за вода и канализация е печеливша и предлага качествени услуги на ниски цени. Според тях приватизацията не е необходима.

Гласуването е предвидено за началото на следващата седмица, като синдикатите призовават за масови протести в цялата страна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Az
    Така е. Водата трябва да бъде на хората. Ако им вземат водата, то какво им остава?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари