Хиляди чакат волейболистите ни да смажат Франция

0
Искам момчетата да си оставят сърцата на игрището, каза треньорът на националите Пламен Константинов
Искам момчетата да си оставят сърцата на игрището, каза треньорът на националите Пламен Константинов

Треньорът на волейболния ни национален отбор Пламен Константинов надъха своите възпитаници преди полуфинала на европейското първенство срещу Франция. Битката е тази вечер от 20:45 часа в зала „Арена Армеец”. "Желанието ми е момчетата да си оставят сърцата на игрището. Не искам да има нито един, който след срещата да си мисли, че е можел да даде повече от себе си", обяви Константинов пред БНТ.

"Интересът е голям. Еуфорията е замъглила погледа на много хора. Нереалното вече е реално. Говори се за титли и медали. За мен лично, ако играем добре, но загубим, ще поздравим съперника. Трябва да бъдем спортсмени", допълни националният селекционер.

България мечтае за чудо срещу Франция в днешния 1/2-финал на Евроволей 2015, на което страната ни е домакин съвместно с Италия.

Билети за мача отдавна няма, а тези, които не попаднаха сред 13-те хиляди щастливци с билети за мача, ще проследят драмата на телевизионния екран.

Франция излиза в "Арена Армеец" като суперфаворит. Французите постигнаха 21 победи в последните си 22 мача, като единствената им загуба беше нанесена от САЩ на финалите на Световната лига. В тази забележителна серия от успехи влиза и победата с 3:0 над нашия тим във финала в Дивизия Б на Световната лига във Варна, пише Sportal.bg.

Добрата новина е, че макар и отслабен от контузии, българският отбор върви във възходяща посока, като сломи на два пъти духа на Германия на европейското първенство с чисти победи. Достигането до битката за медалите може да се счита за изпълнена цел от селекцията на Пламен Константинов, но отборът ни ще стори всичко по силите си, за да играе финал в неделя. 

Каквото и да стане довечера обаче, то няма да може да омаловажи постигнатото дотук. Нищо не може да отнеме радостта и щастливите моменти на единение, които съпреживяха хилядите, които имаха щастието да наблюдават този блестящ национален отбор.

Режисьорът Жоро Торнев е направил кратък филм за невероятното изживяване, което българските волейболисти подариха на цяла България преди три дни, когато разгромиха германския отбор в зала "Арена Армеец".

Източник: sportal.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари