Херо: В България се напълни с чужди треньори без успехи

0
Тази тенденция няма да помогне на футбола ни да се оттласне от дъното
Тази тенденция няма да помогне на футбола ни да се оттласне от дъното Снимка: Sportal.bg

Тази тенденция няма да помогне на футбола ни да се оттласне от дъното

Един от най-опитните и качествени български треньори Димитър Димитров се изказа твърдо против големия брой чужденци, които са начело на родни клубове. Херо е на мнение, че това е тенденция, която няма да помогне на футбола ни да се оттласне от дъното.

“Вижте, големият проблем в момента на нашия футбол са собствениците на клубове, които предпочитат да назначават чужди треньори. Аз нямам нищо против класните специалисти от чужбина, които имам какво да дадат на българския футбол. Такива имаше преди много години, например Славолюб Муслин в Левски. Сега в България се напълни с треньори, които нямат история, нямат успехи. CV-ата им са празни. Но са удобни за шефовете на клубовете. Вие можете ли да кажете колко наши треньори са работил в Сърбия? Няма такива…”, коментира Димитров в интервю за “Мач Телеграф”, цитиран от Sportal.bg.

“Вижте какво прави Илиан Илиев в Черно море. Вече 7 години той има практически цялата спортно-техническа власт. Работи с познати имена в мениджърските среди, знае кой играч да вземе, знае на каква позиция този футболист ще е полезен. Никой от ръководството не му се бърка в работата. Резултатът от това сега го виждаме - тимът е в челото на класирането, играе приятен за окото футбол. Феновете са доволни. Сашо Томаш в Локо (Пд) също има свободата да избира екип, играчи. И Локомотив е на първо място в класирането”, продължи Херо.

Той добави, че причината да не застане начело на Ботев (Пловдив) е нежеланието на шефовете на “жълто-черните” треньорът сам да определя екипа, с който да работи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари