Димитър Димитров-Херо: Професор ми каза, че ми остава година живот

3
Хората в нужда заслужаваха "Мач на надеждата", откровен е легендарният треньор
Хората в нужда заслужаваха "Мач на надеждата", откровен е легендарният треньор Видео: bTV

Хората в нужда заслужаваха "Мач на надеждата", откровен е легендарният треньор

Херо е един от най-успешните футболни треньори в историята ни. Той печели три пъти шампионската титла на България с 3 различни клуба.

През 2011-а година обаче е диагностициран с рак и чува професор да казва, че му остава година живот.

"Това е един паметен двубой, в който залогът е изключително благородна кауза. На първо място казах на момчетата в съблекалнята да са здрави и да се пазят. Тези хора, които се борят с болестта, заслужават този мач", каза Херо, който бе треньор на българите в "Мач на надеждата", който събра над 20 000 зрители на Националния стадион "Васил Левски" на 6 септември, предава bTV.

"Когато усетих положителната енергия от хората, вярвах, че и моят проблем е решен. Така и стана. Да дадем подкрепа с личен пример на тези хора, е много важно", допълва треньорът.

"Много трудно е да чуеш тежката диагноза, бях неадекватен един-два дни. Чух и по-тежки думи. Но дни след това усетих добрата страна на българина, усетих подкрепа и бях сигурен, че ще го преодолея на 100%. Трудно ми беше да асимилирам, че ми остава една година живот", не крие Димитров.

30 000 нови онкоболни се регистрират в България всяка година, показва статистиката. "Трябва да вярват, че няма непреодолими проблеми. Ракът не е краят на живота! Стига да вярват и да се борят. Най-близките им хора трябва да близко до тях 24 часа в денонощието и да ги обгрижват с любов. Болестта ме научи да бъда човек, който се радва на малките неща. Пожелавам на всички да обичат и да бъдат обичани", вдъхва оптимизъм легендарният наставник..

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари