Хенри Кисинджър: Втората Студена война може да започне между САЩ и Китай

0
Възможно е тя да се окаже по-опасна от първата, предупреждава бившият американски държавен секретар
Възможно е тя да се окаже по-опасна от първата, предупреждава бившият американски държавен секретар Снимка: Bloomberg

Възможно е тя да се окаже по-опасна от първата, предупреждава бившият американски държавен секретар

Втората Студена война може да се окаже по-опасна от първата, предупреждава бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър в интервю за в. "Мундо", публикувано снощи и цитирано от БТА.

Втората Студена война може да започне между САЩ и Китай, прогнозира бившият държавен секретар.

Според Кисинджър една от причините, поради които Втората студена война може да се окаже по-опасна, е обстоятелството, че Китай и САЩ разполагат със съпоставими икономически ресурси - нещо, което по думите на бившия държавен секретар, не е било налице в първата Студена война.

Вашингтон и Пекин имат общото задължение да направят така, че да не се стига до катастрофален сблъсък, изтъква Кисинджър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    LOL
    Човека е с деменция и памперси, но дава мнение по всякакви въпроси по които навремето е знаел нещо. Само, че модерните икономики на Китай и САЩ са изградени за да съществуват заедно и са тясно свързани. САЩ са инвестирали технологични ресурси в Китай, изнесли са си производствата там. Китай пък от друга страна получава достъп до огромния и богат американски пазар, където изнася същата тази продукция. И двете държави и народи печелят от това. Къде е тръгнал тоя дементен старец да прави сравнение между отношенията на СССР/Русия и САЩ, като те никога не са имали никаква икономическа връзка?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари