Хапче замества фитнеса!

0
Учени са на път да разработят едно от най-иновативните хапчета в света, което напълно ще замени потенето във фитнеса
Учени са на път да разработят едно от най-иновативните хапчета в света, което напълно ще замени потенето във фитнеса

Учени са на път да разработят едно от най-иновативните хапчета в света, което напълно ще замени потенето във фитнеса

Лекарството ще имитира физическото усилие на тренировка и потенциално ще може да се бори със заболявания като затлъстяване и мускулна атрофия. Може също така да предотврати състояния, свързани с възрастта, като деменция, сърдечна недостатъчност и влошаване на бъбречната функция, твърдят учените от Вашингтонския университет, които стоят в основата на разработването му.

Експертите обясниха, че са разработили съединение, наречено SLU-РР-332, което активира специализирани протеини, известни като естроген-свързани рецептори (ERR), които се задействат от упражнения. Професор Бахаа Елгенди, професор по анестезиология във Вашингтонския университет и главен изследовател на проекта, каза: „Всеки знае, че упражненията са изключително полезни за тялото и ума, но не всеки може да спортува. Хапчето може да бъде от полза за имитиране или засилване на ефектите за хора, които застаряват, хора с определени заболявания или които са изправени пред загуба на мускулна маса поради други лекарства“, пише Телеграф.

Хапчетата също ще противодействат на увреждащите процеси, които се случват в мозъка при пациенти с болестта на Алцхаймер и други форми на Деменция. Упражнението подобрява метаболизма и растежа на мускулните клетки и подобрява работата на мускулите. Лекарство, което имитира тези въздействия, може да противодейства на мускулната атрофия и слабост, които могат да се появят при хора с напредване на възрастта или са засегнати от рак

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    123
    Очаквам скоро хапче да замести и секса. Лапаш и започваш да свършваш цял час. И от хапче да забременяват мъже за да разбием монопола върху раждането на проклетите жени !
  • 4
    3
    Румен Радев
    прочитате ли статията, преди да я публикувате ?
  • 6
    2
    азе
    Хапче за заместване на мозък дано измислят, че имам нужда!
  • 6
    1
    чичомиткобрат
    И последния дето са вземали таблетката, бъбреците, сърцето, черния им дроб ще спрат да работят до няколко години и ще умрат. Само спорта и диетата са истината, аз бягам по 4 или 8км на ден всеки ден.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари