Хаос и струпване на пътници на Централната гара в София

0

Пълен хаос настана в петък сутрин на Централната гара в София заради въведените от първия час на деня ограничения за излизане и влизане в София.

По звуковите уредби върви съобщение, че всички влакове са отменени до второ нареждане. Стотици хора са се събрали в чакалните, без да има яснота дали и кога ще могат да пътуват. Спазването на дистанция от 2 метра на места е невъзможно. Билети не се продават, пише Mediapool.

Сред блокираните има и хора, които работят в София, но живеят в близки населени места. Акушерки от столична болница не могат да се приберат в Ихтиман след нощна смяна, тъй като след спирането на целия междуградски автобусен транспорт от и до София влаковете останаха единствена алтернатива на придвижване освен личните автомобили.

Част от пристигналите на гарата пътници са имали билети за автобус, купени в последните часове на четвъртък. Те са пренасочени от автогарата към Централната жп гара, където също чакат решение на властите дали и как ще се пътува.

Няколко влака, пътуващи към София сутринта се прeстояли на различни гари около столицата заради затегнатите по нощите антивирусни мерки, става ясно от сайта на железниците. На него до момента няма съобщение за отменени композиции.

От компанията обаче изпратиха съобщение до медиите, в което се казва, че тръгналите през нощта влакове се допускат поетапно до гарата.

"От 10:00 ч. ще бъде възстановено и движението на композициите, които заминават от гара София. До момента не се допуска заминаване на влакове от Централна гара в София. Това се налага във връзка със създаване на организация за изпълнение на допълнителните ограничителни мерки за пътуване от и до София", се казва в съобщението. Към момента обаче повечето влакове все още не пътуват. До към 10 часа беше пуснат един влак до Перник. Към 11.30 часа беше обявено отпътуването на още четири - до Петрич, Видин, Карлово и Варна. Билети се пускат само за потвърдените маршрути.

В същото време пътници казват, че от другите гари в столицата като Подуяне са ги препратили към Централна гара, тъй като влаковетен нямало да спират на тези спирки.

За да няма пътувания по Великденските празници, от 17 до 20 април бяха спрени напълно 39 влака в различни направление, съобщиха от БДЖ в четвъртък. В съобщението беше посочено, че на останалите композиции ще качват пътници само от големите гари, а на по-малките ще може само да се слиза. Държавният превозвач обясни решението си с предприетите противоепидемични мерки и намаляване на възможностите за безпричинни пътувания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари