Бенямин Нетаняху: Израел ще се бори до победа в Газа

0
Израелският премиер дава знак, че няма да прекъсне въздушните удари и очакваната сухопътна операция в анклава
Израелският премиер дава знак, че няма да прекъсне въздушните удари и очакваната сухопътна операция в анклава Снимка: АП / БТА

Израелският премиер дава знак, че няма да прекъсне въздушните удари и очакваната сухопътна операция в анклава

Бенямин Нетаняху обеща "да се бори до победа" в Газа, давайки знак, че няма да прекъсне въздушните удари и очакваната сухопътна операция в анклава, след като палестинската ислямистка групировка "Хамас" освободи две американски заложнички, предаде Ройтерс.

Джудит и Натали Раанан – майка и дъщеря, които бяха отвлечени от бойци от "Хамас" на 7 октомври, вече се събраха със свои роднини в Израел. Те са първите похитени, чието освобождаване е потвърдено и от двете страни в конфликта.

"Двама от нашите похитени са си у дома. Не се отказваме от усилията да върнем всички отвлечени и изчезнали. В същото време ще продължим да се борим до победа", заяви тази нощ Нетаняху.

Израел е разположил танкове и войски в близост до Газа, които се готвят да атакуват палестинския анклав по суша. При израелските въздушни удари срещу Газа досега са убити най-малко 4137 палестинци, включително стотици деца, а над 1 000 000 цивилни са разселени, сочат данни на палестински официални лица.

Междувременно американският президент Джо Байдън не чу добре въпроса на репортер, който го попита дали Израел трябва да отложи евентуална сухопътна инвазия в Газа, докато не се освободят още заложници, и отговори с "да". Въпросът беше зададен, докато Байдън се качваше по стълбите на правителствения самолет "Еър форс 1".

"Президентът беше далеч от нас. Той не е чул целия въпрос, който звучеше така: "Бихте ли искали да видите повече заложници освободени," заяви по-късно директорът по комуникациите на Белия дом Бен Лаболт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари