Губернаторът на Курска област премина обучение във "Вагнер"

1
Това съобщи самият Роман Старовойт в Телеграм
Това съобщи самият Роман Старовойт в Телеграм Снимка: Администрация на Курска област

Това съобщи самият Роман Старовойт в Телеграм

Роман Старовойт, губернатор на Курска област, съобщи за Telegram, че е прекарал първата седмица на януари в тренировъчния лагер на ЧВК "Вагнер", пише News.bg.

"Първата седмица на новата година с колегите ми от администрацията на Курска област и курските граждани от доброволната народна гвардия прекарахме в тренировъчния лагер на ЧВК "Вагнер" в обкръжението на истински мъже - патриоти на Русия. Вече стотици жители на Курск са обучени тук и на места в нашия регион и ще могат да защитават родния си край и да подкрепят нашата армия в случай на нужда", пише Старовойт.

Пресслужбата на "Конкорд", фирмата на Евгений Пригожин, също публикува коментар в мрежата "ВКонтакте": "...Роман Старовойт е бил обучаван заедно с всички войници, спал е в една и съща казарма. А бойците не знаеха, че той е губернатор на Курска област." Посочва се и че след преминаването през част от програмата за обучение на ЧВК "Вагнер", му е предложен договор, но той го е отказал с аргумента, че има важни служебни задължения.

През ноември Институтът за изследване на войната съобщи, че основателят на ЧВК "Вагнер", Евгений Пригожин, продължава да се утвърждава в Русия като централна фигура сред поддръжниците на войната срещу Украйна, преследвайки своите политически цели.

Според ISW "готвачът Путин" възнамерява да създаде "консервативно движение", което може да се превърне в партия.

Преди дни пък САЩ изразиха мнение, че Пригожин е заинтересован да поеме контрола върху солта и гипса от мини близо до контролирания от Украйна град Бахмут и именно паричните мотиви движат "обсебеността" на Русия и основателя на "Вагнер" за превземане на града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари