Грузия планира да затвори за мъже границата си с Русия

0
В неделя опашката за влизане в Грузия се е увеличила до 20 километра
В неделя опашката за влизане в Грузия се е увеличила до 20 километра Снимка: ТАСС

В неделя опашката за влизане в Грузия се е увеличила до 20 километра

От днес Грузия планира да затвори границите с Русия за мъже. Това съобщи в ефира на украинската телевизия Freedom депутатът от опозиционното „Единно национално движение“ в грузинския парламент Нона Мамулашвили, информира OFFNews. Мамулашвили се позова на неофициалната информация, която е получила.

„От понеделник Грузия затваря границите за мъже от 18 до 55 години“, коментира накратко тя. Парламентаристката каза още, че гражданите на Руската федерация на границата ги очакват по-строги проверки.

В събота стана известно, че на изхода от Русия към Грузия са се натрупали 2,3 хиляди коли. Информацията дойде от пресслужбата на Министерството на вътрешните работи на Северна Осетия. Гражданите бяха посъветвани да се въздържат от пътуване в посока Грузия през ГКПП Верхний Ларс. Задръстванията там продължават четвърто денонощие. По официални данни на ден над 2 хиляди автомобила напускат Русия в посока Грузия през този ГКПП.

В неделя опашката за влизане в Грузия се е увеличила до 20 километра, а ред чакат около 2500 автомобила. Хуманитарни организации предупреждават за проблеми – има автомобили, които привършват горивото си, няма вода, има семейства с малки деца. Мнозина предприемат пресичане на границата пеша, теглейки куфари на колелца, но граничарите не пускат пешеходци – може да се мине само с автомобил или велосипед.

По-рано управляващата партия на Грузия беше заявила, че е изключено въвеждането на визов режим и въвеждането на каквито и да било ограничения за руски граждани.

До момента Тбилиси не е потвърдил официално информацията за въвеждане на ограничения за руснаци на мобилизационна възраст. Опозицията иска и въвеждане на визов режим за руснаците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари