Гроздан Караджов: Андрей Цеков сам трябва да си подаде оставката

0
Караджов разкритикува остро действията на сегашния регионален министър
Караджов разкритикува остро действията на сегашния регионален министър Видео: NOVA

Караджов разкритикува остро действията на сегашния регионален министър

Бившият регионален министър Гроздан Караджов заяви, че Андрей Цеков сам трябва да си подаде оставката.

„След тези факти, които извадихме в парламента, това е правилното решение. Такова нещо не е правено от министрите на ГЕРБ-СДС. И ако тази сглобка се използва, за да се прокарат корупционни обществени поръчки и условия по тях, то наистина аз бих поискал и официално оставката на министъра”, заяви той, цитиран от NOVA.

Цеков е спрял поръчки за 4 милиарда заради съмнение, че вътре има условия, останали от служебния кабинет, които, меко казано, са спорни. Обаче очевидно, тези стари наследени поръчки са спрени не защото в тях има корупционни условия, а за да бъде овладяна корупцията. Къде има корупция? Корупция има там, където няма конкуренция. Т.е. ограничена е състезателната основа между фирмите, които ще кандидатстват, и второ, където има субективни решения. При пътните ремонти ги има и двете”, поясни Караджов. И разкритикува остро действията на сегашния регионален министър.

Той прекрати, да кажем, над 200 процедури за текущ ремонт и поддръжка. И каза „Аз за 4 милиарда съм прекратил. Защо обаче сключи договор за Велико Търново? Как така от 200, примерно, 199 се оказаха корупционни, а пък една единствена е добре.

София, Пловдив, Варна, Русе, са корупционни. - Не е вярно. Това също е лъжа. Има още четири областни града, в които процедурата е на същото ниво”, твърди Караджов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари