Гришо отива на полуфинал в Пекин

0
Първата ракета на България елиминира Роберто Баутиста Агут
Първата ракета на България елиминира Роберто Баутиста Агут

Григор Димитров се изправи пред сериозно препядствие по пътя си към полуфиналите на турнира в Пекин, но успя да го елиминира, продължвайки похода си към заветната цел.

Въпреки оспорваното начало българинът се наложи със 7:6 (7:5), 4:6, 6:2 над 13-ия в света Роберто Баутиста Агут в мач, продължил 2 часа и 30 минути. В следващия си двубой Григор ще се изправи срещу победителя от срещата между Джон Иснър и Рафаел Надал, пише GONG.bg

Изключително оспорвана бе първата част. Още в първия гейм Григор стигна до точка за пробив, но с голяма доза помощ от мрежата Баутиста Агут я отрази, а след това успя да вземе подаването си. Двамата си размениха по един бърз гейм, а при 2:2 българинът стигна и до първия си пробив в мача. Първата ни ракета пропиля един брейкбол при 40:15, но при втората отдала му се възможност не сгреши и поведе с 3:2. Агут обаче ни най-малко не се примири с изоставането си и бързо върна пробива. Димитров и Агут продължиха да си разменят геймове. При 5:5 двамата взеха подаванията си на 0, което вкара сета в тайбрек. В него Григор бе по-стабилния психически и след 2:1 за Агут, отвърна с два минипробива, за да поведе с 4:2. Първата ни ракета допусна лековерно резултатът да бъде изравнен за 5:5, но перфектен ас му осигури сетбол. В решаващото подаване Агут изпусна лесна топка и предаде сета. 

Темпото се запази и през втората част. Григор първи стигна до точка за пробив при 2:1, но я пропиля. Двамата продължиха да си разменят геймове. При 3:3 Димитров уверено крачеше към поредно взимане на подаването си. Българинът поведе с 30:0 и нищо не предвещаваше пробив за Агут, който обаче се възползва от лекото разклащане в играта на Гришо, повеждайки с 4:3. В следващия гейм Димитров опита да създаде проблеми на испанеца, след като стигна до 30:0, но това не сломи Агут, който трудно, но успешно подпечата пробива си за 5:3. Последна искрица надежда за сета след бърз гейм за Димитров, след който обаче Агут не остави шансове на българина и затвори частта, изравнявайки за 1:1.

Третият сет започна инфарктно за българина, като при 1:1 секунда невнимание можеше да му коства пробив. Агут на два пъти стигна до брейкбол, но уверен Гришо изравни за 40:40. На три пъти първата ни ракета се провали в опитите си да сложи край на спора, но в крайна сметка развоят на събията бе успешен. В последвалия гейм българинът демонстрира класа и без капка колебание проби на нула опонента си. Димитров продължи да мачка Агут, който обаче не се поддаваше до последно. В крайна сметка обаче първата ни ракета успя да пречупи опонента си с пробив в решаващия гейм на двубоя, който му осигури и място в полуфиналите на турнира.

Източник: GONG.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари