Григор заразителят… Ама как не им се вярва, че има вирус…

2
Според социологическо проучване 23% от българите въобще не вярват, че има вирус
Според социологическо проучване 23% от българите въобще не вярват, че има вирус Снимка: БГНЕС

На който му се струва, че коронавирусът е преувеличен проблем, нека помисли какво се случва с Григор Димитров. Заразил е 7-8 души, вкл. номер 1 в тениса – Джокович, жена му, други колеги, бременна жена на един от тях, пише E-vestnik

Ама не бил Григор, то се предавало. Да, ама… обвиняват главно него. Не си направил тест. Играе с температура. Щото сигурно и той не вярва… В Китай щяха да го приберат още на летището.

Сега да се молим да не умре никой или да не се разболее тежко, защото умират и спортисти на по 30 и нещо години. Тогава край с кариерата на Григор, такава стигма ще легне върху него, че едва ли ще продължи успешно в тениса. Но понеже оздравял за 3-4 дни, значи няма проблем. Няма вирус, няма опасност.

В Източна Европа и ние в България минахме метър, без да ни засегне епидемията, мерките ни се видяха прекалени и излишни. Сега връщането на някои предизвиква нови изблици да неверие, че има такъв вирус. Този път Борисов не го играе спасител, а деликатно намига на онези, които не искат да се връщат мерките. Ходи без маска, казва да я носи който го е страх… Сега разиграва циркове да го глобяват.

Само че в момента е по-опасно да се заразиш, отколкото през март-април, когато градовете бяха затворени. А според социологическо проучване 23% от българите въобще не вярват, че има вирус.

Сега се заразиха някои известни българи – Гришо, Ути Бъчваров. Като и умре някой по-известен, като поумре и този или онзи от личния кръг познати на средния българин, убедените, че няма вирус и онези, които са убедени, че не е опасен, ще се поуплашат. А Борисов отново ще възседне коня на спасител. И ген. Мутафчийски ще се върне на бял кон.

Той вирусът си върви, кучетата си лаят. Тоя казал толкова процента, оня казал толкова процента…

У нас малко хора се заразиха, малко умряха и нищо не разбрахме, за разлика от Испания, Италия, Британия, Белгия.

Като се препълнят болници и у нас, ще зареват, че някой е виновен, а Мутафчийски и Бойко са спасители.

Впрочем, процентът на хората на възраст над 70 и над 75 у нас е колкото в Италия. Не че възрастните у нас са много, младите са малко и заминават по света.

Все още в Източна Европа оставаме незасегнати по причини, които тепърва ще се изясняват. Но има всички признаци, че можем да наваксаме.

Дори да не си над 70 – от „сухите съчки“ – и да ти е смешно, трябва да знаеш, че грипът е лош, разболява сериозно и млади, две седмици се влачи с много кашлица, не можеш да станеш от леглото. Ама всеки мисли, че ще попадне сред онзи процент на тези, които нямат признаци, и за който все спорят колко е. Както всеки си мисли, че ще му се размине рак, диабет и т. н. Само че тук е заразно, лесно се хваща.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари