Григор Лилов: Представиха ни инсценировка с катастрофата с Цвета Караянчева

6
Пътен конфликт, пиянска драма или... тайна визита в чужбина?
Пътен конфликт, пиянска драма или... тайна визита в чужбина?

Около катастрофата с председателя на парламента: ПРЕДСТАВИХА НИ ИНСЦЕНИРОВКА Пътен конфликт, пиянска драма или... тайна визита в чужбина?

Една изненадваща снимка на катастрофата с Караянчева от нов ракурс (никога не показан от телевизии, вестници и сайтове – давам я по-долу) ме предизвика да напиша тези редове.

Това  написа във Фейсбук Григор Лилов. Ето целият му пост:

Защото в представеното ни от властите и медиите на случилото се с автомобила, возещ председателя на парламента Цвета Караянчева съществуват ред странности и несъответствия:

*****

във всички съобщения, вкл и официалното, вкл. и първото от произшествието, вкл. и това на КАТ се сочи около "150 метра след разклона”, но кой знае защо ТВ репортажи и снимките показват катастрофирали автомобили непосредствено преди самия разклон!

*****

местна шуменска (т.е добре осведомена на място) медия съобщава за инцидент с това лице (Караянчева), който обаче не се е случил сутринта някъде към 10:30, а в ... 01 часа (!) през нощта;

*****

на мястото, което ни представят като местопроизшествие, няма никакви следи от спирачен път и от двете коли, няма никакви такива спирачни следи и от кортежа (пилотна кола и охрана). Абсурдно, но шофьорите не са реагирали по никакъв начин, вкл. и професионалистите от НСО;

*****

на пътя не се въргалят парчета от фарове, брони, стъкла, което е неизбежно при удар и според щетите, които виждаме в репортажите на телевизиите.

*****

много странно - видимите щети са направо мизерни и при двата автомобила при съвкупна тяхна скорост от 150 км в час (70 км според твърденията на гражданката и 80 км на тяхната кола според НСО);

*****

къде е била пилотната кола?! Защото на видеорепортажите и снимките не се вижда такъв автомобил, не се вижда и кола на охраната. И как тази кола на охраната, която по правилата трябва да се движи съвсем плътно до първата и изнесена малко встрани от лявата й страна, ( в центъра на пътя) е успяла да реагира и да не помете Аудито?

*****

ударът е срещу логиката и повелите на физическите закони. При ляв завой и загуба на управление центробежната сила ще отнесе колата на гражданката не срещу насрещното движение, а отвъд нейния банкет в нейната канавка;

*****

заради завоя в посока изхвърляне на колата на гражданката в нейната канавка работят при удара центробежните сили и на колата на НСО с Караянчева. Виждаме обаче, че катастрофата е срещу физическите и природни закони – колите са отишли в точно противоположната посока;

*****

пътят се разширява точно на това място като за три разминаващи се автомобили.

Как тогава се е стигнало до удар?

^^^^^^^^^^^^ Бел.: въпреки катастрофата има достатъчното място за разминаване, както сте видели от репортажите. Защо тогава движението беше пренасочено по обходен маршрут, а тази отсечка – временно затворена за движение. Какво трябваше да се скрие от преминаващите по нея, какво не трябваше да видят, та ги отклониха?^^^^^^^^^^^^^^

*****

колата на парламентарната шефка (заедно с тези на президента и премиера) са бронирани. В опит да оправдае евентуално непоставяне на предпазен колан това потвърди в ТВ интервю и ген. Владимиров. От видяното на репортажите и снимките е очевидно по щетите на автомобилите, дори ще извади очите, че автомобилът на НСО е без никаква бронировка;

*****

освен това при удар с бронирана кола с най-висока защита автомобилът на гражданката щеше да е размазан жестоко и изхвърлен на метри и метри извън пътя (бронираният автомобил е много по-тежък);

*****

шефката на парламента принципно се движи с бронирано Ауди А8–Security (едно от двете, купени преди близо три години). Като катастрофирала кола на НСО обаче ни показват Мерцедес;

*****

Мерцедесът е без номер – възможно е да е паднал на пътя при удара, обаче регистрационната табела не се вижда да лежи някъде на платното;

*****

този автомобил няма сигнален светлинен сигнализиращ блок зад предното стъкло, каквито всички автомобили на НСО задължително имат;

*****

въздушните възглавници и въздушните завеси на колата на НСО не са отворени, както се вижда от видеорепортажите на телевизиите и от снимките. Защо? Не е възможно този модел да не е бил оборудван с тях. Тогава?
*****

и при Аудито не се виждат разтворени въздушни възглавници;

*****

шуменският номер е уникален (учудващо за стара, вече пораздрънкана кола) – шестцифрен и не можах да го открия в регистрационните масиви, сякаш е несъществуващ;
*****

така и не чухме изявленията на свидетели на сблъсъка (според прокуратурата 3 души извън участниците в нея). Не ги и видяхме.

*****

няма никакви обяснения от другите участници в тази катастрофа – жената и мъжа. Липсват видеорепортажи с тях, каквито и да е техни снимки и т.н. Не се дават дори имената им, липсват техни фотографии. Липсва съзлива снимка на детенцето, отървало смъртта. А такива изявления и дори само снимки продават и телевизионно време, и вестникарски тиражи, и то много добре. Считат се за журналистически удари.

*****

има обаче „обяснения” за това. На семейството било забранено да говори с медиите, написаха някои сайтове и медии. Идиотиии! Семейството има жив, материален, свързан с немалко пари интерес да говори, щом вината се хвърля върху него. Ако са ги уплашили, това е чутовен скандал. Но кой знае защо медиите не се интересуват от този скандал, не го ровят, ако го има, не го рови и опозицията.

=========================================
ЕДНО УКРИТО СКАНДАЛНО ДОКАЗАТЕЛСТВО,

А СЕГА РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКАТА, КОЯТО ВИ ОБЕЩАХ В НАЧАЛОТО НА ПОСТА.

Аудито е смачкано отпред И ОТ ДВЕТЕ МУ СТРАНИ (!!!) – двата предни калника

И отгоре на всичко по-тежките щети са по дясната му страна, а не по лявата на шофьора, както ни обясняват и както представят катастрофата. (добре е, че има граждани със смартфони.)

.

Всички телевизии, всички медии (печатни, електронни) дават само ЕДИН-ЕДИНСТВЕН РАКУРС към катастрофиралите автомобили. Той е така подбран, че да не вижда смачканото и от двете страни отпред Ауди.

(Затова ли отклониха движението – да не се забележи това?)

Я виж ти какво странно, пълно единодушие цари между репортери, оператори, фотографи от иначе конкуриращи се медии! От многото си практика на разследващ журналист знам, че такова съгласие или пък мълчание в родните медии цари само при повеля от Центъра, управляващ иззад кулисите страната ни. Ако го нямаше това единодушие в медиите какво да се покаже и какво не от катастрофата, веднага ще последват не само неудобни въпроси за нея, но и повече от основателни съмнения за инсценировка.

СТРАННОСТИ...

Катастрофата е към 10:30. Караянчева е взета от Шумен в 15 часа и хеликоптерът с нея кацна в София в неделя в 17:05 часа.

Ако травмата е лека, защо я местят от местната болница в най-елитна и то толкова бързо – с хеликоптер. Обаче ако толкова бързат, защо са я взели едва в три часа следобяд – 4.5 часа след произшествието?!

Но ако травмите й са тежки, а не е само счупване на ключицата съществува обяснение за това формално противоречие: в течение на часове пострадалата първо е стабилизирана от лекарите, докато стане възможно да се транспортира и тогава пращат хеликоптер, за да я преместят по-бързо;

ВЪПРОСИ

Инценировка ли ни показаха и разказаха?

Защо? Какви са причините?

Затова възникват редица въпроси. Например като тези:

1. Истина ли са двата видеозаписа (изпълнили Интернет-мрежата и разни сайтове, известни като близки до секретни служби и групировки) от другарското запиване с кмета на Силистра и компания в нощта срещу произшествието?
2. Възможно ли е да съществува доверено, допуснато на сбирката лице, ала снимащо компромати? Нали веднага ще се разбере кое е то! Идиот ли е това лице, за да не предполага какво може и ще му се случи?
3. И защо лицето, правещо компромат, пропуска да заснеме именно сензацията, обекта на компромата – Караянчева. Този странен компромат някаква операция за прикритие ли е на действително случилото се?
4. В какви мащаби (вкл.и алкохолни) е била "вечеринката”, ако я е имало?
5. Гърмели ли са сватбарски изстрели – любимото занимание на нашите политици, бизнесмени, мутри и мутреси на такива „работни” сбирки? Това твърдят местни хора, представящи се за очевидци на гърмежите, но желаещи анонимност.
6. Какво друго се е случило тази вечер и дали някой (Караянчева?) е пострадал по много скандален начин (например прострелян), макар и по невнимание?
7. И последните, най-важните въпроси са:

------ въобще има ли катастрофа и действително пострадал виден политик в нея?

------ или се разиграва водевил като прикритие за нещо много поверително и тайно?

Вече имаме такъв скандален случай.

Защото в постовете си през октомври 2016 за изборите за държавен глава - за кандидат-президентите и тайните им биографии и скандални тайни, освен че дадох данни за фалшивата диплома на Цецка Цачева и родството й със самия номенклатурен връх на комунизма и ръководството на Варшавския договор, се усъмних в счупения й по онова време крак.

Оказах се прав (виж пост от 6 октомври 2016)

-------------------------------------------------------------------
Цитат от онзи пост на 6 октомври 2016)

„Онзи ден ген. Румен Радев зачезна от погледа ми. А е предизборна кампания - всеки ден трябва да чета и слушам за проявите му.
Оказа се, че без да се афишира и в дълбока и добре опазена тайна е заминал за чужбина. От "Позитано" неловко смутолевиха – да, така е, май е в една "западна" страна.

Изглежда ми, че този Запад обаче се пада на Изток от Запада и от нас. (този съобщен от мен факт и досега остана тайна, а за другите, „решетниковите” факти потрябва маса време, за да се обявят и от медиите).

Беше ми зачезнала от погледа и Цецка Цачева - преди да я обявят за кандидат-президент.

Напомням ви - на 15 септември ни съобщиха, че е пострадала и има фрактура на коляното. Поне месец ще е в гипс и с патерици. (бел.: дори ни я показаха по телевизиите с гипса и патериците, както сега ни показаха катастрофиралите автомобили и както може би ще покажат след този мой пост и Караянчева)

На 2 октомври и през следващите дни пак я видяхме – вече без гипс, без патерици, без някакви външни шини. И припкаше като планинска коза.
Остава ни само да предположим, че българската медицина е най-добрата в света и достойна за Нобелова награда, щом тежка фрактура на коляното лекува за броени дни, само за две седмици!

Един претекст с травма, с тежко счупване е най-доброто обяснение защо липсваш - никой дори и не пита - ясно е. И никой няма да те проверява дали лежиш у дома си.

Но под претекста счупено коляно, но фактически здраво може да изчезнеш от погледа на чужди посолства и спецслужби, за да не те следят.

И също да си бил в някаква суперважна за изборите ни чужбина - невидимо като ген. Радев за хорските очи.
(край на цитата)
----------------------------

Бел.: председателката на парламента Цвета Караянчева е избирана за депутат винаги от Кърджали. Областта се счита за крепост на ДПС, а на последните парламентарни избори – и на ДОСТ на агента на ДС Лютви Местан. Според моите анализи от изборните документи (имам постове) и на изборните резултати редовно ДПС (и ДОСТ на последните парламентарни избори) прехвърлят свои гласове в Кърджалийско на ГЕРБ.

*** *** ***

До вторник (третия ден от катастрофата) редовно ни информираха за състоянието на Караянчева. Сякаш България е във война и се пуска военно комюнике за главнокомандващ.
От сряда (четвъртия ден) настъпи мълчание. Три-четири дни обикновено трае една визита в чужбина. Комюникетата за здравето на парламентарната шефка прикритие за визитата ли бяха?
.
Та ще обясни ли някой понятно и логично тази толкова странно представена ни катастрофа в тези толкова смутни политически дни?
Какво прикрива инсценировката на катастрофа на това място - някакво скандално събитие на другарска вечеря или още по-скандалното – секретна визита в чужбина за нови указания за политиката?

=======За размисъл: ========
====ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД ===

А какво се случи в политиката например от неделя до сряда. Нищо особено.

А от сряда нататък?

***

Старият шеф на НСО изненадващо си подаде оставката („сготвен"?!) и беше освободен две седмици преди катастрофата, а новият на НСО стана такъв на петия ден след катастрофата.

***

Нашите власти и руските (министър Денис Мантуров) обявиха, че са започнали преговори за сформирането на консорциум за АЕЦ „Белене” и тя наистина ще се строи. *** Изненадващо се подписа договорът с „Аркад” за строителството на Турски (Балкански), а според мен Сръбски газопровод за нуждите на Газпром. Изненадващо, защото не беше разгласено и в Министерския съвет бяха само дежурните репортери. А освен саудитските бизнесмени беше специално поканен саудитския посланик и Борисов не пропусна да се самопохвали.

***

Освен тези енергийни договорки с руския министър Бойко Борисов обяви на парламентарните питания в петък (на петия ден от катастрофата на Караянчева), че ГЕРБ е съгласен да договори с другите партии една декларация в парламента срещу санкциите, наложени на Русия! И направи подобен метан и на Запад – на България не й е по силите да ги отмени.

***

Низвергнатият от ГЕРБ Цветан Цветанов изненадващо заяви, че не е и никога не е бил приятел с премиера и си създаде "проатлантически" център.

***

Вицепремиерът Каракачанов се изказа, че и други шпионски служби освен руските работят срещу страната ни.

***

Румен Радев рязко втвърди тона към Северна Македония.

***

Пуснаха олигаршата Маринела Арабаджиева от затвора. Макар че в нейния хотел подслушваха чуждестранните политици, командировани у нас за европредседателството

***

Американският посланик ударно се активира с низ от политически срещи от сряда насам. Онзи ден се срещна с президента. Руският за разлика от него е пас – личи си, че Москва си е дала вече указанията и работата й е опечена.

Григор Лилов, Фейсбук

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- На колко сте години? - пита съдията.
- Ами, навърших трийсет... - шепне жената.
- Добре, добре! През коя година?

Харесай Дунавмост във Фейсбук