Григор Димитров записа най-голямата си победа за 2020

1
Григор си върна на Циципас за загубата от него на Ролан Гарос
Григор си върна на Циципас за загубата от него на Ролан Гарос Снимка: БГНЕС

Григор Димитров победи Стефанос Циципас в три сета в двубой от втори кръг на турнира от веригата ATP 500 във Виена. Това е най-голямата победа на българина за сезон 2020

Освен това Григор си върна на Циципас за загубата от него на Ролан Гарос.

В първия сет и двамата тенисисти подаваха много стабилно и след нито един шанс за пробив в частта се стигна до тайбрек. В него Григор поведе с 5-0, но Циципас сътвори пълен обрат, спечели седем поредни точки и поведе в сетовете.

Във втората част Григор имаше шанс за пробив в третия гейм, първи за един от двамата тенисисти в мача. Циципас обаче се справи със ситуацията и си взе подаването. Българинът обаче успя да пробие гърка в петия гейм и го затвърди в следващия, за да поведе с 3-2, след което го затвърди. Димитров имаше три поредни сетбола в десетия гейм, но Циципас показа характер и отрази първите два. В най-важния момент обаче гъркът се пропука и допусна грешка от форхенд, която донесе на най-добрия ни тенисист успеха във втория сет. В решителния трети сет Димитров направи много важен пробив, с който поведе с 3-2. После българинът спечели трудно собственото си подаване и дръпна с 4-2. Циципас намали на 3-4, но Гришо още водеше с пробив. Той му бе достатъчен, за да затвори мача в своя полза и да запише най-значимата си победа за годината, побеждавайки петата ракета в света.

Димитров по този начин си върна Циципас за загубата от него на Ролан Гарос преди по-малко от месец. В следващия кръг Димитров ще играе с британеца Дан Еванс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари