Григор Димитров тръгна със сладка победа на Ролан Гарос

0
Първата ни ракета победи Грегоар Барер
Първата ни ракета победи Грегоар Барер Снимка: Guliver/Getty Images

Първата ни ракета победи Грегоар Барер

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с победа участието си на Откритото първенство на Франция. Първата ни ракета победи представителя на домакините Грегоар Барер с 3:0 сета - 6:3, 6:2, 6:2.

В първия гейм на първия сет Димитров тръгна трудно и допусна изоставане от 0:30, последва и двойна грешка за хасковлията, а резултатът стана 15:40. Първият брейкбол беше спасен, но при вторият Барер сполучи и той поведе с пробив, информира Гонг.бг.

Димитров реагира и във втория гейм имаше два брейкбола, но и при двата не сполучи. Стигна се до ново равенство, а след двойна грешка на Барер, Димитров отново получи възможност да пробие съперника и да изравни, но французинът отново не се предаде за трето равенство. След това Барер взе подаването си и поведе с 2:0. В третия гейм Димитров най-накрая взе подаването си и намали изоставането си до 1:2. Димитров върна пробива в четвъртия гейм и изравни до 2:2, а в петия с отличната си игра поведе с 3:2 след гейм на 15.

Нов пробив за българския тенисист позволи резултатът да набъбне до 4:2 в полза на Димитров. В седмия гейм Барер имаше възможност за нов пробив, но с отличен форхенд Димитров си взе подаването и поведе с 5:2. В осмия гейм Барер поведе с 40:0, но Димитров стигна до 30:40, но в крайна сметка загуби и резултатът стана 3:5. Димитров поведе с 40:0 в деветия гейм при свой сервис, но допусна съперникът да намали до 30:40, а последва и равенство - 40:40. Хасковлията направи отлична атака с форхенд, но сбърка при волето си при предимство за него и отново резултатът в този гейм беше равен. Все пак след големи усилия Димитров взе сервиса си и поведе със сет - 6:3.

Във втория сет Барер взе подаването си поведе с 1:0, Димитров тръгна много добре във втория гейм, но Барер съумя да стигне до възможност за пробив при грешки на Григор при начален удар. Първата възможност беше парирана, но Барер си спечели втора, но и втората не сполучи. След продължилия доста дълго гейм се стигна до 1:1. В третия гейм Димитров получи възможност за пробив, не сполучи, но при втората възможност го направи и проби, за да поведе с 2:1. Барер съумя да върне пробива и изравни до 2:2. Българинът имаше възможност да пробие съперника си, след като имаше три брейкбола, и при третия съумя да пробие и поведе с 3:2 след третия пробив общо и за двамата тенисисти в този втори сет. В шестия гейм Димитров губеше с 0:30, но съумя да се събере и поведе с 4:2, затвърждавайки пробива си.

В седмия гейм българинът имаше отново възможност да пробие, което се получи и така той поведе с 5:2. След това Димитров взе подаването си, за да затвори и втория сет, този път с 6:2 и да поведе с 2:0 сета.

Третият сет започна с лесен сервис гейм за Барер, а Димитров отговори и резултатът стана 1:1. В третия гейм хасковлията имаше две възможности за пробив, изпусна първата, както и втората и се стигна до равенство - 40:40. Последва и трета възможност за пробив в полза на българския тенисист, но и тя беше пропусната, както и четвъртата такава. Все пак той съумя да пробие при петата си възможност и поведе с 2:1. В четвъртия гейм при сервис на Димитров той поведе с 40:0, но допусна резултатът да стане 40:30, но все пак българинът да затвърди пробива си и поведе с 3:1. Барер започна зле петия гейм при собствен сервис и изоставаше с 0:30, но съумя да си го спечели и намали изоставането си до 2:3.

Димитров продължи доминацията си и си взе подаването за 4:2. Съпротивитителните сили на Барер поприключиха и Димитров имаше три възможности за пробив в седмия гейм, но Барер стигна до равенството, четвъртата възможност за пробив в полза на хасковлията отново не даде резултат. Все пак той стигна до пети брейкбол, но и при него не се получи при опит за къса топка. След поредица от грешки и от двамата тенисисти се стигна до поредно равенство - 40:40. При шестата си възможност за пробив Димитров отново не сполучи. Стигна се до шесто равенство в този дълго продължил гейм. При седмата си възможност Димитров проби и поведе с 5:2.

В осмия гейм Димитров стартира при сервис с двойна грешка, Барер се възползва от ситуацията и достигна до две възможности за пробив, но не сполучи и при двете и се стигна до ново равенство - 40:40, а след това при първия си мачбол Григор спечели с 6:2, а с това и мача с 3:0 сета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари