Григор Димитров загуби три позиции в световната ранглиста

0
Българинът не успя да защити титлата в тенис турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати
Българинът не успя да защити титлата в тенис турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати Снимка: Ройтерс / Архив

Григор Димитров отбеляза спад от три позиции в световната ранглиста, след като сдаде рано титлата в тенис турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати.

Българинът загуби 910 точки от актива си и от днес заема осмото място в класацията на АТП. Той събира 3790 точки, като беше изпреварен от Кевин Андерсън (4615 т.), Новак Джокович (4445 т.) и Марин Чилич (4445 т.).

Димитров отпадна в третия кръг в Синсинати след загуба от бъдещия шампион Новак Джокович. Двамата изиграха оспорван двубой, който заради лошото време се игра два дни. Българинът спечели убедително първия сет и водеше с 3:1 във втория, но допусна обрат.

Шампионът от финалите на АТП заема най-ниската си позиция в ранглистата от 30 октомври 2017 г. След това той триумфира в Лондон и се изкачи до рекордното в кариерата си трето място.

Рафаел Надал остава начело в световната ранглиста за девета поредна и общо 186-а седмица. 32-годишният испанец, който пропусна турнира в Синсинати, има 10 040 точки.

Финалистът в Синсинати Роджър Федерер е втори със 7080 точки, следван от Хуан Мартин дел Потро (5500 т.) и Александър Зверев (4845 т.).

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари