Григор Димитров отстъпи пред италианеца Янек Синер

0
Това беше трети финал за 32-годишния българин от сериите "Мастърс 1000"
Това беше трети финал за 32-годишния българин от сериите "Мастърс 1000" Снимка: Facebook

Това беше трети финал за 32-годишния българин от сериите "Мастърс 1000"

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби финала на турнира на твърда настилка от сериите "Мастърс 1000" в Маями (САЩ) с награден фонд 8,9 милиона долара, предава БТА.

Поставеният под номер 11 Димитров отстъпи пред италианеца Яник Синер с 3:6, 1:6 за 74 минути.

Това беше трети финал за 32-годишния българин от сериите "Мастърс 1000". През 2017-а той триумфира с титлата в Синсинати, а в края на миналия сезон загуби в Париж от Новак Джокович. За Димитров това беше и трети финал от началото на 2024-а. През януари той триумфира с титлата на турнира на твърда настилка от сериите АТР 250 в Бризбън (Австралия), а през февруари игра финал на АТР 250 турнира на твърда настилка в зала в Марсилия.

Синер направи два пробива в първия сет, които спечели за 42 минути. Той взе подаването на хасковлията в петия и в деветия гейм. Във втората част номер 4 в схемата беше още по-убедителен. Той стигна до нови два брейка, спечели пет поредни гейма от 1:1 до 6:1 и затвори мача.

22-годишният италианец, който ще се изкачи до рекордното второ място в световната ранглиста, завоюва втори трофей от "Мастърс 1000"в кариерата си, след като триумфира в Торонто миналия сезон, и общо 13-и. За него това е първа титла от Маями след пораженията на финала през 2021 и 2023 година.

С днешната си победа Синер, шампион от Откритото първенство на Австралия, води с 3:1 успеха в преките мачове срещу Димитров. Двукратният шампион от София е с почти перфектен баланс от 22 победи и само 1 загуба през тази година, като отстъпи само на полуфиналите в Индиън Уелс пред Карлос Алкарас.

Това беше първи финал за Григор Димитров на турнира в Маями. Първата ракета на България стигна до големия двубой след страхотни победи над трима играчи от топ 10 - Карлос Алкарас (номер 2), Александър Зверев (5) и Хуберт Хуркач (9).

След силното си представяне на турнира Димитров се завръща в топ 10 на световната ранглиста за първи път от 2018 година насам и от утре ще бъде номер 9 в света. От началото на годината българинът има 20 победи и само 5 загуби.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари