Грешките на зодиите като родители

0
Какви отрицателни качества притежаваме и кое ни прави лоши родители според зодията
Какви отрицателни качества притежаваме и кое ни прави лоши родители според зодията

Тъй като всички ние сме различни зодии, съвсем естествено притежаваме различни положителни и отрицателни качества когато станем родители.

Какви отрицателни качества притежаваме и кое ни прави лоши родители според зодията, предстои да видим в следващите редове.

Козирог

Козирогът е свръх амбициозна зодия. Ако вие сте от тази зодия помислете си дали не сте свръх амбициозни и спрямо своите деца. Помислете си дали не ги притискате твърде много за оценките в училище и за избора на кариера. Децата ви трябва да знаят, че ще ги обичате и подкрепяте независимо т техния избор.

Водолей

Тъй като представителите на зодия водолей много обичат да стават център на внимание, то съществува сериозна опасност вашето дете да се почувства засенчено от вас и това да влоши отношенията ви. Не се опитвайте да изпъквате над него. Това е доста деликатен момент в отношенията майка – дъщеря и баща – син.

Риби

Вие сте прекрасни хора – чувствителни, нежни и обичливи, но внимавайте с резките промени в настроенията. Вашите деца може да се наплашат от тези променливи настроения и това да ги затвори и дистанцира от вас. Опитайте се да владеете емоциите си в известна степен и намерете здравословен начин да ги изразявате.

Овен

Ако сте представители на зодия овен има голяма вероятност понякога да ставате твърде груби и безкомпромисни и да казвате неща, които да обиждат. Помислете дали не сте твърде остри и критични, защото понякога много овни губят чувството си за мярка и прекрачват границите на допустимото в контактите си с хората.

Телец

Телците като цяло са изключително разбрани и приятни хора, но понякога могат да прекалят с материализма и да възпитат своите деца в объркани ценности. Могат да оставят поколението си с погрешното впечатление, че света се основава на пари, бижута и други скъпи вещи. Научете децата си, че най-важно е да се чувстват щастливи, а не да притежават всичко, което им скимне.

Близнаци

Близнаците са общителни и разговорливи. Те със сигурност ще общуват много със своите деца, но е важно да покажат на детето си, че то е важно за тях, защото не малко близнаци имат силно развито чувство за самодостатъчност, а за едно дете да не усеща достатъчно любов от родителите си може да е много тежко и трудно за преодоляване.

Рак

Представителите на зодия рак са едни от най-грижовните родители. Все пак и тук има рискове да бъде оказано неподходящо влияние на децата. Така например много често представителите на тази зодия реагират не добре когато тяхното дете иска да излиза с приятели и се опитват да го принудят да си стои в къщи, използвайки различни емоционални похвати, без да осъзнават какво вършат. Един съвет: позволете на децата си да имат личен живот.

Лъв

Представителите на зодия лъв обикновено са твърде спокойни и изглежда сякаш не реагират на нищо. Това може да бъде изтълкувано от техните деца като липса на интерес и те могат да започнат да правят бели за да привлекат вниманието на своите родители. Ето защо се препоръчва да не оставате съвсем безразлични когато детето направи нещо лошо, а да поговорите с него и да му обясните какви могат да са последствията от това.

Дева

Дева са едни от най-добрите родители, но и те допускат грешки. При тях основният проблем е, че са твърде тревожни и могат да прехвърлят това емоционално безпокойство на своите деца. Знае се, че децата могат да почувстват безпокойството на родителите си и да заучат този неправилен модел на поведение.

Везни

Везните имат много силно усещане за справедливост, което понякога може да ги тласне леко в посока да станат твърде строги и безкомпромисни със своите деца. Добре е да не допускате това да се случва и да вложите своето вродено умение да постигате баланс, защото децата ви могат да израснат твърде стегнати и неосвободени като личности.

Скорпион

Тъй като скорпионите понякога могат да са много хапливи и остри и да помитат всичко по пътя си, има реална възможност техните деца да израснат наплашени и твърде стресирани от острите реакции на своите родители. Препоръчително е да бъдете малко по-мили и да не изпускате скорпионската си отрова всеки път когато нещо не ви е по вкуса. Научете се да бъдете по-толерантни и да не демонстрирате твърде много своята черна, нервна и агресивна страна с повод и без повод.

Стрелец

Вие си мислите, че сте зодия без грешка, а ние тъкмо щяхме да напишем това и решихме да ви отправим малко критика, за да не останете ощетени. За представителите на зодия стрелец е характерно, че много често отсъстват и пътуват, а това може да остави голяма празнина в техните деца. Научете се да балансирате и ако имате възможност взимайте и децата си на някои от своите приключения. Така ще изградите силна приятелска връзка с тях.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари