„Гражданската отговорност“ поскъпва след Нова година

0
Комисията за финансов надзор одобри по-високи вноски на застрахователите, предлагащи застраховка „Гражданска отговорност“
Комисията за финансов надзор одобри по-високи вноски на застрахователите, предлагащи застраховка „Гражданска отговорност“ Снимка: Dunavmost

Комисията за финансов надзор одобри по-високи вноски на застрахователите, предлагащи застраховка „Гражданска отговорност“

По предложение на Съвета на Гаранционния фонд КФН определи вноската на застрахователите, предлагащи у нас застраховкаГражданска отговорност” към Фонда за незастраховани моторни превозни средства да стане 12,50 лева за всяко застраховано МПС, пише pariteni.bg.

Размерът на вноската на застрахователите, предлагащи застраховка „Злополука” на пътниците в средствата за обществен превоз, не се променя и остава 0.15 лв. за всяко място, без това на водача.

Вноската към Обезпечителния фонд пък става 3,50 лева за всяко застраховано МПС по „Гражданска отговорност“, посочиха от КФН. Общо вноската към Гаранционния фонд на всяко едно застраховано МПС по „Гражданска отговорност“ вече ще бъде 16 лева, които се разпределят във въпросните два фонда.

От бранша очакват полицата по „Гражданска отговорност“ да поскъпне от Нова година, като причината е ръстът на цената на автомобилите – и нови, и стари, което води до увеличаване на размера на застрахователното обезщетение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Аз
    Дано поне заплатите не ги вдигат, да има някаква стабилност.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари