Гръм уби 15-годишно момче в Турция

0
Момчето е било откарано в болница, където по-късно починало
Момчето е било откарано в болница, където по-късно починало

Момчето е било откарано в болница, където по-късно починало

Жена се удави във водите на придошла река, а 15-годишен бе убит от гръм в Черноморска Турция, която бе засегната от нови наводнения през последните дни, предаде турската частна телевизия НТВ.

На много места в района пороите причиниха преливане на реки и свлачища.

45-годишна жена с увреждания, която излязла, за да събира дърва за огрев, е била отнесена от придошлите води на река в окръг Самсун. По-късно тялото ѝ е било открито от спасителите.

В Ардахан 15-годишен младеж е бил ударен от гръм, докато си играел навън с животните. Момчето е било откарано в болница, където по-късно починало.

Стотици хора, блокирани в резултат на пороите, се е наложило да бъдат спасявани. 23-ма бедстващи хора са били евакуирани с хеликоптери, а 570 - с лодки и строителна техника.

Заради валежите и свлачищата са били затворени пътища, в т.ч. участък от местна магистрала.

Пороите са нанесли материални щети в различни градове в окръзите Кастамону, Чорум, Бартън, Сакаря, Карабюк, Дюздже, Ерзинджан и Зонгулдак.

Министърът на вътрешните работи Али Йерликая заяви, че на тежко засегнатия от наводненията окръг Бартън днес ще бъде отпусната помощ в размер на 30 милиона турски лири (1,15 млн. долара). Министърът посети района, за да се запознае със ситуацията.

Количеството дъжд, което се очаква да падне до 15 ч. утре, е 100 л/кв.м, заяви Йерликая и призова гражданите да стоят далеч от речните корита.

Оранжев код за опасност от порои и наводнения остава в сила за днешния ден за 13 окръга на страната - Артвин, Гиресун, Орду, Самсун, Трабзон, Бартън, Дюздже, Болу, Кастамону, Ризе, Синоп, Зонгулдак и Карабюк. Метеорологичната служба отправя предупреждения във връзка с лошото време и за шест други окръга.

Това са поредните наводнения през последните месеци в турския черноморски регион. През 2021 г. Черноморска Турция бе тежко засегната от наводнения, в които близо сто души загинаха в окръзите Кастамону, Синоп и Бартън.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари