Готвят ни убийствено увеличение на цената на тока

0
Бизнесът излиза на протест
Бизнесът излиза на протест

Бизнесът излиза на протест. Причина за решението ни е информацията, която пристига във всички работодателски организации относно очакваното почти двойно увеличение на таксата задължение към обществото. Тове ще доведе до драстично увеличение на цената на електроенергията за бизнеса. По мои сметки увеличението ще е между 15 и 20%. Това заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев по повод съвместната декларация на четирите национални работодателски организации относно предстоящото повишаване на цената на ел. енергия.

По думите му председателят на КЕВР Иван Иванов и компания едва ли са взели предвид всичко, изговорено и направено до момента, за да не се достига до увеличение на цените. "Изводът е, че през последния месец не успяхме да постигнем нищо. Ходихме при премиера, водихме разговори, но в крайна сметка ефект няма", обясни Домусчиев, цитиран от ПИК.

"Иван Иванов е провел редица неформални срещи с различни представители индустрията, които са зависими от цената на електроенергията. Стигнало се е до извода, че прошка за бизнеса няма да има. Продължават да се изтриват от картата на България определени индустрии", допълни още той.

Според него е парадоксално, че в същото време на заседание на енергийната комисия в НС не е било прието предложението да се увеличи цената на броя на т.н. субсидирани производства на електроенергия, в случая производството на електроенергия на оборска тор, а на следващия ден в парламента на второ четене Аталай успява да го прокара.

"Има определени депутати начело с Рамадан Аталай, които както винаги лобират за всякакви такива схеми. Сега в България ще се произвеждат и значителни количества електроенергия от оборска тор, което е пълен парадокс", обобщи председателя на КРИБ.

"Ние се опитваме да покрием дефицитите, а се получава така, че сега ще плащаме скъп ток от оборска тор", добави Кирил Домусчиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари