Горя къща в центъра на Русе

0
Пожарът е възникнал в ел. таблото на сградата
Пожарът е възникнал в ел. таблото на сградата

През изтеклото денонощие екипите на РДПБЗН – Русе са реагирали на 12 сигнала за пожари и други инциденти.

Станали са 10 пожара без материални загуби, предимно запалване в сухи треви, храсти и ниска растителност.

 - Такива произшествия е имало в село Малко Враново /на площ около 3000 m2/; 

 - в град Ветово / на площ около 200 m2/;

 - в село Юделник /с площ около 2000 m2/; в с. Борисово, където възрастна жена е запалила огън за приготвяне на зимнина, но горенето е прераснало в неконтролируем пожар, който огнеборците са ликвидирали на площ около 400 m2, като е прекратено разпространението му към къща в близост;

 - в землището на с. Лом Черковна;

 - на гара Бяла в месността " Росна китка" /загасен на площ около 1200 m2/;

 - на пътя гр. Русе – гр. Кубрат /20 кв. м./;

 - в гр.Бяла, кв.“Освобождение“; 

 - в гр. Мартен (20:04 - 20:44 часа) - поляна на ул. Панайот Волов до бензиностанция, като пожарът е ликвидиран на площ около 2000 кв. м и се предполага, че е станал заради палене на огън от живущи в къщи в непосредствена близост до поляната;

 - както и в Русе на кръстовището ул. Панайот Хитов и ул. Борисова, като в този случай пожарникарите са гасили запалени отпадъци в контейнер за смет.

Вчера в ранния следобед огнеборците са реагирали на сигнал за пожар в къща на ул. Цар Шишман в Русе. Сигналът е получен в 14:15 часа. Изпратени са два екипа от Първа РСПБЗН- Русе. При пристигане на място е установено, че горенето е обхванало входно помещение на къща. Вратите и прозорците са били затворени. Изяснено е, че е необитаема. Горенето е ликвидирано на площ около 10 кв.м., като част от стаите са били задимени и опушени. След ликвидиране на пожара и отдимяване на помещенията, огнеборците са установили, че горенето е възникнало в областта на ел. таблото на сградата, което се намира непосредствено след входната врата. Предполагаемата причина е късо съединение.  

Три екипа на пожарната са работили на мястото на тежкия пътен инцидент между Сандрово и Сливо поле вчера вечерта, при който загина един човек, а други двама са тежко пострадали. Служителите са съдействали при спасяване на пострадалите и потушаване на възникнало горене в единия от автомобилите.  Пожарът е ликвидиран на площ около 4 кв. м. Оказали са съдействие и при изваждане на тялото на загиналия водач.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари