12 пожара подлудиха дежурните огнеборци в Русе

0
Снощи е горял бус в центъра на града, очевидец разказва, че видял мъж край горящото превозно средство
Снощи е горял бус в центъра на града, очевидец разказва, че видял мъж край горящото превозно средство Снимка: БГНЕС / Архив

Снощи е горял бус на паркинг в центъра на града, очевидец разказва, че видял мъж край горящото превозно средство

В неделния ден кипи от Първа РСПБЗН с 3 автомобила са изпратени да гасят възникнал пожар в лек автомобил и къща на ул. "Буйна Яна" в Русе. Запалването е станало, заради късо съединение в кола, паркирана в двора на имот и при последвало силно развитие на пламъците огънят е успял да се прехвърли и обхване навес в съседен двор. При пристигане на екипите на място, огънят успял да обхване целия навес, покрива и таванска стая на къщата.

Работата на пожарникарите е била силно усложнена, не само заради самото произшествие, но са били затруднени да достигнат до мястото на пожара, поради факта, че до имотите няма изграден път. От специализираните пожарни автомобили са построени шлангови линии на 10 шланга и е осигурено непрекъснато водоподаване. Борбата с огъня и последващите действия на служителите са продължили до 18:30 часа. Пострадали хора при инцидента няма, но са нанесени материални щети.

Тази нощ, от 00:39 до 01:30 ч., пожарникари от Първа РСПБЗН са реагирали на сигнал за запален бус в Русе на паркинг на пл. "В.Левски" в центъра на града. Горял е лекотоварен автомобил с марка „Фиат“ с русенска регистрация, като сигналът е бил подаден на тел. 112 от случайно преминаващ гражданин, който също така е съобщил, че е забелязал мъж да се изнася бързо от мястото на пожара. След погасяване на запалването на местопроизшествието е извършен оглед от полицията и е започнало разследване по случая. Работят служители от Първо РУ.

В събота екипите са излизали да гасят пожар в стърнище по пътя гр. Сливо поле - с. Ряхово, ликвидиран без щети на площ от около 1000 кв.м; пожар в сухи треви в с. Копривец , потушен също без загуби на площ около 1000 кв.м; пожар в сухи треви в кв. Средна кула на 100 кв.м; извършили са и дежурство във връзка с провежданото рали. Посетили са и две произшествия, при които е имало щети. От 20:36 до 21:25 часа пожарникари от Първа РСПБЗН са посетили адрес на ул. Антим, където е възникнало запалване в абонатна с ел.табло, собственост на „Енерго-Про“. Произшествието е ликвидирано, след пристигане на аварийния екип на дружеството.

През нощта, между 01:05 и 02:35 часа, огнеборци от Първа РСПБЗН са пратени на сигнал за пожар във фургон на ул. "Стоян Михайловски" в Русе. Произшествието е било ликвидирано на 15 кв.м. площ, огънят е унищожил фургона. Като причина за пожара се предполага – неправилно ползване на ел. уреди.

Вчера екип на пожарната отново е извършил дежурство при провеждане на автомобилното рали в гр. Русе. През деня пожарникарите са гасили два пожара в сухи треви и един в отпадъци, съответно в землището на с. Горно Абланово, в русенския кв. Средна кула и по пътя между селата Голямо и Малко Враново.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари